Ocak 2022 de İŞÇİYE en az yüzde 11 zam VERİLECEKTİR

ENFLASYON FARKI =İşçilerin Toplu iş sözleşmelerine göre 1.yil ikinci 6 aylık zam % 5+enflasyon olarak açıklanmıştı. Buna göre birinci yıl ikinci 6 aylık zam uygulandiktan sonra Aralık ayı enflasyon farkıda yüzde 5 aşan oranda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren maaşlara zam olarak yansıyacaktır.

Bu zamana kadar tuik tarafından açıklanan enflasyon FARKLARI Temmuz ayı enflasyon  farkı % 1.80, Agustos ayı %1.12 ve Eylül ayı enflasyon %1.25 olarak aciklanmistir.

Daha sonra Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamları açıklandıktan sonra işçiye verilecek enflasyon farkıda belli olacaktır.

Şu ana kadar açiklanan 3 aylik enflasyon rakamlarını dikkate alarak ve kışın enflasyon rakamlarıninda yüksek çıkacağını tahmininde bulunursak işçiye verilecek enflasyon farkının %5 ile 6 olacağı tahmin ediliyor.

6 aylık enflasyon farkının yüzde 10 çıkacağını tahmin edersek 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren işçilerin maaşlarına yüzde 5 toplu iş sözleşmesi zammı ile beraber yüzde 10 zam yapılmış olacak.

Yıl sonuna kadar kesilen gelir vergisinin bitmesiyle 1 ocaktan itibaren maaşların artarak işçiye olumlu yansiyacagi kesindir.

Saygilarimla

fb-img-1633716438364.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.