Kamu işçisinin maaşı 3 ayda 2 bin 350 TL eridi. Bayramda 15 bin TL ikramiye hesaplarda

4D Taşeron işçileri SON DAKİKA

Memur ve 4/D kamu işçileri ile emekliler yüksek enflasyon rakamları nedeniyle her geçen gün alım güçleri erimeye devam ediyor.

Memur ve işçi üç ayda 2 bin 350 TL emekli ise 1422 TL artan enflasyon nedeniyle maaşları eridi.

Kamu çerçeve protokolü ile kamu işçilerine yarın 5 Nisan 2023 saat 14.00 de türk iş ile hak iş ve hükümet bir araya gelecek ve kamu işçilerinin 2023 ve 2024 yıllarını kapsayacak maaş zamları için 5. Kez bir araya gelecek.

Yarın içeriden bilgi aldığımız anda sizlere haber yapacağız.

Yüksek enflasyon dar gelirlinin ve emeklinin alım gücünü eritiyor.

Özellikle kamu işçisinin ve özelde çalışan işçilerin çoğunlukla aldığı 8506 TL olan asgari ücretin alım gücü üç ayda 6 bin 911 TL ye kadar geriledi.

En düşük emekli aylığının alım gücü ise 4 bin 469 TL ye kadar düştü.

Öte yandan bugün millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu bayram ikramiyesini 8 bin 500 TL ye çıkardıklarını ve seçildikten sonra kurban bayramında bütün emeklilere geriye dönük olarak 15 bin TL bayram ikramiyesi ödenecektir dedi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verileceğini ve en düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitleneceğini söyledi.

Yılın başında zamla birlikte maaşı 12 bin  532 TL olan en düşük memur maaşı alım gücü TÜİK araştırmasına göre 11 bin 138 TL ye düştü.  

Maaşlardaki erimeyi bütün çalışanlar maalesef derinden hissederken 1999 yılında o dönemde kamu işçilerine memurlar ve emeklilere de olan eşel mobil sistemi hayat kurtarıyor idi 

Kamu çalışanlarına ve emeklilere yine rahmetli Ecevit dönemindeki gibi eşel mobil sistemine dönülmeli ve enflasyon farkları bütün işçilere , memur ve emeklilere aylık olarak ay ay enflasyon farkları acil ödenmelidir.

6 ay beklemek bütün maaşları eritiyor. Artık çalışanlar enflasyon farklarının ay ay eşel mobil olarak  ödenmesini istiyor.

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz 

750 Bin Kit ve Bit Taşeron işçisi kadro nerede diyor? Taşeron işçi kadro bekliyor tıklayın 

Martta Zam Alacak işçiye , Memura ve Emekliye yüzde 16,48 ZAM tıklayın 

Taşeron ve 4/D Kamu işçisine 15 bin TL ve yüzde 45 + 15 maaş zammı tıklayın 

Taşeron ve 4/D kamu işçisine çok önemli bir yazı! Eğer 2023 işçi maaşları böyle olursa... tıklayın