Yuksek Lisans Yapan Memurların Maaşları

Yuksek Lisans Yapan Memurların Maaşları

Yüksek lisans yapmak, sağladığı 1 kademe ilerlemesine bağlı olarak ilgili memurun aylık maaşında az miktarda da olsa artış yaratabiliyor ve bazı kadro unvanlarında olan Devlet memurlarının aylık gelirini ise ayrıca artırıyor.

Bu yazımızda, yüksek lisansın 1 kademe ilerlemesi sağlamasından kaynaklı maaş artışına değinmeden, bazı memurların aylık gelirinde yarattığı artıştan söz edilecektir.
 
Yüksek lisans yapmak, Devlet memurlarından; Ekonomist, Öğretmen, Hemşire ve Ebe unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık gelirlerinde bazı hallerde artış sağlıyor. Bu kadrolarda görev yapan yüksek lisanslılar, aynı kadrolardaki yüksek lisans yapmamış olanlara göre daha yüksek aylık gelir elde edebiliyor.
 
Öte yandan, yüksek lisans yapmak (ilave kademeden kaynaklı artış dışında) diğer unvanlardaki memurların aylık gelirini etkilememektedir.
 
Ekonomist
 
“Ekonomist” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, ekonomi alanında yüksek lisanslı olmaları durumunda, ekonomist kadrosu için geçerli olan özel hizmet tazminatı oranına ilave yapılmaktadır.
 
Böylelikle, “Ekonomist” kadrosunda görev yapanlardan ekonomi alanında yüksek lisans yapmış olanların aylık net maşı, aynı kadroda olup da ekonomi alanında yüksek lisans yapmamış olan emsallerine göre (ilave 1 kademeden kaynaklı fark hariç) 2018 yılının ikinci yarısında; aylık seviyeleri 1-4 derecelerde ise 556 TL, diğer derecelerde ise 478 TL daha fazladır.
 
Hemşire ve Ebe
 
“Hemşire” veya “Ebe” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisanslı olmaları durumunda, ilgisine göre “Uzman Hemşire” veya “Uzman Ebe” unvanını kazanmakta ve ebe/hemşire kadrosu için geçerli olan özel hizmet tazminatı oranına ilave yapılmaktadır. 
 
Böylelikle, “Hemşire” veya “Ebe” unvanlı kadrolarda görev yapanlardan meslekleriyle ilgili alada yüksek lisans yapmış olanların aylık net maşı, aynı kadrolarda olup da meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yapmamış olanlara göre (ilave 1 kademeden kaynaklı fark hariç) 2018 yılının ikinci yarında; memuriyete 1 Ekim 2008 tarihinden önce girmiş olanlar için 56 TL, sonra girmiş olanlar için ise 49 TL daha fazladır.
 
Öğretmen
 
“Öğretmen” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, herhangi bir alanda yüksek lisanslı olmaları durumunda, girdikleri ve/veya girmiş sayıldıkları ders saatleri karşılığında kendilerine ödenen ek ders ücreti ödemesine ilişkin oranlara ilave yapılmaktadır.
 
Böylelikle, “Öğretmen” unvanlı Devlet memurlarından yüksek lisans yapmış olanların her bir ek ders saati karşılığında aldıkları net ücret miktarı, yüksek lisans yapmamış olan öğretmenlere göre daha fazla olmaktadır. Bu farkın 2018 yılının ikinci yarısında ne kadar olduğu aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. (gelir vergisi oranı %15)
 

Zaman

Dersi veren

Ek ders saat  ücretinin net miktarı

Dersin verildiği yer

Örgün ve yaygın 
eğitim kurumu

Özel sınıf ve Cezaevleri

Destekleme ve 
yetiştirme kursu

Hafta içi gündüz

Öğretmen

13,91 TL

17,39 TL

27,82 TL

Yüksek lisans yapmış öğretmen

14,61 TL

18,26 TL

29,21 TL

Gece, hafta sonu ve tatillerde

Öğretmen

14,90 TL

18,63 TL

29,81 TL

Yüksek lisans yapmış öğretmen

15,65 TL

19,56 TL

31,30 TL

 
memurunyeri.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri