Yüksek Faizle Kredi Çeken Yapılandırma Mağdurları İçin KDK Umudu!

Yüksek Faizle Kredi Çeken Yapılandırma Mağdurları İçin KDK Umudu!

Kredi Yapılandırma Mağdurlarının Yasal Hakları Neler?

Yapılandırma yapmak isteyen kişiler için bankalar ne yazık ki tüm önlemlerini almış durumda.  Örnek vermek gerekirse Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 seviyesi oranının altında "yeni kredi talepleri için geçerlidir" ibaresi yer alıyor.  Bu ibare ile aslında bankalar konut kredisi faiz indirimi yapmış değil, konut kredisi kampanyası başlatmış oluyor.  Bu da konut kredisi yapılandırma mağdurları için yasal sürecin önüne bir set çekmiş oluyor. 

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA MAĞDURLARI 

KDK Nedir?

Kamu Denetçiliği Kurumu ya da halk arasında bilinen ismi ile ombudsman anayasal bir kurumdur.  İlgili kanunda yer alan metne göre KDK “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmak" amacı ile kurulmuştur. 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Mahkemeye Değil Bize Başvurun"  Vatandaşın yaşadığı çözümsüz sorunlar için çağrıda bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç

""Çünkü Kamu Denetçiliği Kurumu devlet millet kaynaşması için kurulmuştur. Biz başvuruları çok kolay alıyoruz. Mahkemelerdeki gibi detaylara gömülmüyoruz çünkü yasamız öyle. Biz başvuruculardan dava dilekçesi gibi harç parası, pul parası gibi şeyler almıyoruz.

Bize yapılan başvurularla ilgili hemen ilgili muhatap kurumu arayarak dostane çözümü arıyoruz. Bir diğer özelliğimiz ise başvurudan sonra en geç 6 ay içerisinde çözüm arıyoruz. Vatandaşın adaletle ilgili beklentisi ucuz, hızlı ve kolay olmasıdır. Aşağı yukarı biz de bunu temin eden bir kurumuz" dedi. 

Gerek başvuruların tamamen ücretsiz olması gerekse de en geç 6 ay içerisinde çözüme ulaştırılması nedeni ile yüksek faizle kredi çekerek mağdur olan kişilere bizde KDK başvurusu yapmalarını tavsiye ediyoruz. 

KDK Başvurusu Nasıl Yapılır?

KDK başvuruları kamu kurum ve kuruluşları için yapıldığı için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankası mağdurları kuruma başvuruda bulunabilir. 

Kurumun internet sitesi üzerinden yer alan e başvuru linki tıklanarak internet üzerinden başvuru yapılabilmektedir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri