YÖK Kamu Personeli Alımı 2016

YÖK Kamu Personeli Alımı 2016

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yayınladığı İlanda 4 Kamu Personeli Alımı Yapacağını Duyurdu. Yapılan Açıklamaya Göre Başvurular 30 Nisan 2016 Tarihine Kadar Yapılacak 

15 Nisan 2016 Tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre 4 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Uzman unvanıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/b maddesi uyarınca sözleşmeli statüde 4 personel alımı yapacağı belirtildi. Başvurular başvuru formu ve istenen belgelerle beraber 30 Nisan 2016 tarihine kadar ilgili kuruma yapılacaktır.

YÖK Uzman alımı için: Dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans programlarından mezun olmak. Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak. İngilizce dilinden KPDS, YDS’den veya dengi uluslararası geçerliliği bulunan ve YÖK tarafından kabul edilen belgelerden en az (B) düzeyinde puan almış olmak. Eş zamanlı çeviri yapabilecek düzeyde yabancı dil (İngilizce) yeterliliğine sahip olmak.

Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel koşulları taşımak ve 35 yaşından gün almamış olmak. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da en az iki yıl askerlik ile ilişkisi bulunmamak.

YÖK personel alımını sözlü sınav ile yapacaktır. KPSS P3 puan türüne göre en yüksek adaydan başlanarak sözlü sınava girecekler belirlenecek olup, sözlü sınavdan başarılı olmak için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan almış olmak şart. 

2016 KPSS VE PERSONEL- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri