YENİ KHK'LERDE DAVA AÇANLARA ŞOK!

YENİ KHK'LERDE DAVA AÇANLARA ŞOK!

Yayınlanan 689 ve 690 sayılı yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerde öyle bir detay var ki... Bu detayı herkes gözünden kaçırıyor.

,

Bugün yayınlanan KHK ile Adalet Bakanlığından 1127, Sağlık Bakanlığından 216, üniversitelerden 582, Diyanetten 201, Hava kuvvetlerinden 447, Kara kuvvetlerinden 478, MEB'ten 29 ve diğer kurum ve kuruluşlardan olmak üzere toplam 3939 kişi ihraç edildi. İhraçların haricinde yayınlanan 690 sayılı KHK'de öyle bir bölüm var ki daha önce dava açanların tüm davalarını düşürüyor ve komisyona devrediyor.

Konuya dikkat çeken Ömer Arslan; Bugün çıkan KHK ile ihraçlarla ilgili açılan davalar düşürülerek bu dosyaların aradan iki buçuk ay geçmesine rağmen kurulmayan komisyona gönderilecek diyerek ilgili maddeye dikkat çekiyor.

İlgili madde şöyle:

MADDE 56 – 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Bu dosyalar hakkında yargı mercilerince karar verilmesine yer olmadığına ve tarafların yaptıkları masrafların üzerlerinde bırakılmasına dosya üzerinden kesin olarak karar verilir, vekâlet ücretine hükmedilmez. Bu dosyalar, yeni bir başvuru şartı aranmaksızın incelenmek üzere Komisyona gönderilir.” KAMUGÜNDEMİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri