YENİ BİR HASTALIK ORTAYA ÇIKTI

YENİ BİR HASTALIK ORTAYA ÇIKTI! ÖLÜMLER BAŞLADI!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyaya hızla yayılırken bu zamana kadar 1 milyon 300 bini aşkın kişinin ölümüne neden oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ndeki (CDC) araştırmacılar, Bolivya'da Ebola’ya neden olana benzer bir hastalık keşfetti. İnsandan insana bulaşan bu virüs nedeniyle 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada pandemi kabul edilen koronavirüsü hastalığından sonra korkutan bir açıklama daha geldi. Bolivya’da Ebola gibi hemarojik ateşe neden olan virüsler ailesinden nadir birinin, insandan insana bulaştığı tespit edilen hastalığın bu zamana kadar 3 kişiyi öldürdüğü öğrenildi.

CHAPARE VİRÜSÜ
Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, 2019’da iki hastanın virüsü Bolivya’nın fiili başkenti La Paz’daki üç sağlık çalışanına bulaştırdığını söyledi. Hastalardan biri ve iki sağlık çalışanın daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Bununla birlikte araştırmacılar, 2004’te La Paz’ın 600 kilometre doğusundaki Chapare bölgesinde virüsün küçük bir salgının görüldüğünü belgeledi. Virüse ortaya çıktığı yerin adı verilerek, Chapare virüsü olarak adlandırıldı.

DAHA KOLAY YAYILIYOR
Bilim insanları, Chape virüsünün insanlara farelerden geçtiğini düşündüklerini ve vücut sıvıları aracılığıyla yayıldığını açıkladı. Araştırmacılar, vücut sıvıları ile bulaşan virüslerin yeni tip corona virüs gibi solunum yolu virüslerinden daha kolay yayıldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı