Yasaklanmıştı ama...

Ölü sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Yasaklanmıştı ama...

Koronavirüs 72 ülkeye yayıldı! Ölü sayısı artıyor
Koronavirüs dünyanın 72 ülkesine yayılmış durumda. Ölü sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Çin'de ortaya çıkan virüs nediyle çaresiz kalan Pekin yönetimi, vahşi hayvan tüketimini ve yasa dışı ticaretini yasaklamıştı. Wuhan'dan dünyaya yayılan ancak tüm çabalara rağmen aşı geliştirilemeyen virüsün yayılmasını önlemek için yasa dışı hayvan ticaretini yasaklasa da ocak ayından beri 5.3 tondan fazla yaban hayatı ürününün ele geçirildi. Dünyada ölü sayısı 3 bin 100'ün üzerine çıktı. İşte koronavirüse dair son dakika gelişmeleri...

Dünyanın dört bir yanından yeni tip koronavirüs nedeniyle ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Ölü sayısı 3 bin 100'ün üzerine çıkarken, dünya çağında vaka sayısı da 90 bini aştı.

Virüs, pazartesi gününden beri Andorra, Endonezya, Ürdün, Letonya, Portekiz, Suudi Arabistan, Senegal ve Tunus olmak üzere sekiz ülkede ilk kez görüldü.


Çin dışındaki 8 bin 800 vakanın yüzde 81'i ise dört ülkeye yayılmış durumda. Bu ülkeer İran, Güney Kore, İtalya ve Japonya.

Güney Kore'de 600 kişinin daha virüse yakalanmış olduğu açıklandı, böylece ülkede toplam vaka sayısı 4 bin 800'ü aştı. Salgının Çin'den sonra en çok yayıldığı ülke olan Güney Kore'de ölü sayısı ise şu anda 29.

Güney Kore'de hastalığın bu denli yayılmasından sorumlu tutulan tarikat lideri, dün kamuoyundan özür dilemişti.

88 yaşındaki tarikat lideri Lee Man-hee, Gapyeong’da basın mensuplarının karşısında tam iki kez diz çökmüş ve “Üyeler adına halka en içten özürlerimi sunmak isterim” demişti.


Sesi titreyen ve ağladığı görülen Lee, "Kasten olmasa da çok sayıda insana virüs bulaştı. Elimizden gelen çabayı gösterdik ama engelleme konusunda başarısız olduk. İnsanların affına sığınıyorum. Çabaları nedeniyle hükümete minnettarım. Hükümetin de affına sığınıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Güney Kore’deki koronavirüs vakalarının en az yarısıyla ilişkilendirilen tarikatın üylerinden 61 yaşındaki bir kadın, ülkedeki hastalığın kaynağı olarak gösteriliyor.


'31. hasta' diye nitelendirilen ve Daegu kentinde yaşayan kadına 10 Şubat’ta teşhis konulmuş, kadının en az dört tarikat ayinine katıldığı saptanmıştı.

Bugünse flaş bir gelişme yaşandı ve Shincheonji Kilisesi yetkilileri, tarikatın 310 bin üyesinin tam lisitesini sağlık yetkililerine teslim etti.


Tarikatın iki üyesinin virüsün merkez üssü Wuhan'ı ziyaret ettiğini belirten Bicker, söz konusu kişilerden birinin virüsü kapmış halde Güney Kore'ye döndüğünü aktarıyor.

Kuzey Kore, ülkedeki diplomatların ayrılmasına nihayet izin verdi. Başkent Pyongyang'dan havalanan bir özel uçak, Rusya'nın en ucundaki Vladivostok kentine diplomatlar ve uluslararası kuruluşların çalışanlarıyla birlikte indi. Kuzey Kore'de 30 gün karantinaya alınan diplomatlar 1 Mart itibariyle serbest kalmıştı.


İtalya'da 1835 vaka görülürken, çoğu ülkenin kuzeyindeki Lombardiya ve Veneto bölgelerinde.

Kameralar önünde öksüren ve burnunu silen, ardından da bazı programlarını iptal eden Papa Francesco'ya da koronavirüs testi uygulandı. Testin negatif çıktığı belirtiliyor.

İran'da ise 12 kişi daha öldü ve toplam ölü sayısı 66'ya çıktı. Bunlara Dini Lider Ali Hamaney'in üst düzey danışmanlarından Muhammed Mirmuhammedi de dahil.

ABD'nin Washington eyaletindeki yetkililer ise dört kişinin daha öldüğünü söyledi ve buradaki ölü sayısı altıya çıktı.


ABD Başkanı Trump'ın koronavirüsle mücadelede özel olarak görevlendirdiği yardımcısı Mike Pence, son ölümlere rağmen riskin halen düşük olduğunu savunurken, Washington ve California, salgından en kötü etkilenmiş ABD eyaletleri olarak öne çıkıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri ise her fırsatta açıklama yaparak gittikçe dünyaya yayılmakta olan koronavirüsten ötürü duydukları endişeyi dile getiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü, dünyanın koronavirüs salgınında daha önce görülmemiş bir durum yaşadığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı