Yargıtay Başkanlığı 75 kadrolu kamu personeli ALIMI

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda Yargıtay Başkanlığı 75 kadrolu kamu personeli memur alımı yapıyor.

 60 zabıt kâtibi kadrosuna uygulamalı ve mülakat sınavı sonucuna göre, 15 hizmetli kadrosuna mülakat sınavı sonucuna göre kamu personeli alınacak.

Zabıt kâtibi kadrosuna, lise, ön lisans ve lisans düzeylerinden 20’şer personel alınacak.

Hizmetli kadrosuna lisans düzeyinden 2, ön lisans düzeyinden 3, lise düzeyinden 10 kamu personeli alınacak.

İŞTE ŞARTLAR:

Başvurunun son günü olan 25 Kasım 2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (25 Kasım 1981 ve sonrası doğumlu olanlar) gerekiyor. Lisans ve ön lisans mezunları için 2016 KPSS, lise mezunları için 2014 KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 70 almış olmak ŞART.

Mülakat sınavı, mesleki bilginin yanı sıra Anayasa Hukuku, Vatandaşlık Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Genel Kültür alanlarından yapılacaktır. Mülakat sınavında başarılı olabilmek için mülakat heyetinden alınan puan ortalaması 50 olmalıdır. Başvurular sadece online başvuru şeklinde yapılacak şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular GEÇERSİZ.

60 zabıt kâtibi personel alımı için şartlar, uygulama sınavının yeri ve tarihi Yargıtay’ın internet sitesinden duyurulacaktır.

Değerlendirme şu şekilde yapılacaktır. KPSS puanının ve uygulama sınav puanlarının yüzde 35’i, mülakat sınavının yüzde 30’u alınarak başarı puanları hesaplanacak.

15 hizmetli personel alımı için şartlar, mülakat sınavına KPSS 2014 puanı esas alınarak en yüksek puan alandan başlanarak ilan edilen kadronun 10 katı aday yani 150 kişi çağırılacaktır. Değerlendirme KPSS puanının yüzde 50’si ile KPSS puanının yüzde 50’si toplanarak hesaplanacak ve sonuçlandırılacaktır.

Yargıtay 60 zabıt katibi alımı İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Yargıtay 15 hizmetli alımı için BURAYA TIKLAYINIZ

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri