VAKALAR PATLADI!

VAKALAR PATLADI! TEDBİRLER ARTIYOR...

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele devam ederken, vaka ve ölüm sayıları katlanarak artıyor.

Salgının merkezi haline gelen ABD’de ikinci aşının da onaylanmasının ardından sabırlar tükenmeye başladı.

Ancak vakaların bir türlü önüne geçilmemesi üzerine tedbirler artırılmaya başlandı. Öte yandan İspanya’da da hükümet insanları tedbirleri artırmaya çağırdı.

AB’de sular durulmuyor. Artan vakaların önüne geçilemezken ABD’den gelen aşı haberi sonrası kıtada resmen isyan başladı.

İspanya hükümeti, yeni vaka sayısındaki artışla birlikte, ülke Noel dönemine yaklaşırken insanları “tedbirlerini artırmaya” çağırdı.

İspanya’da, son haftalarda vaka sayılarında düşüş görüldü, Ekim ayında 20 binden fazla olan günlük vaka seviyeleri son birkaç hafta içinde 10 binin altına düşmüştü.

Ancak son hafta sonu rakamları, 100 bin kişiye bir düşen vaka sayısının Cuma günü 190’dan Pazartesi günü 194’e yükseldiğini gösterdi.

İtalya Başbakanı Salı günü yayınlanan bir röportajda, hükümetin salgını dizginlemek ve üçüncü, yıkıcı bir koronavirüs dalgasından kaçınmak için tatil sezonunda yeni kısıtlamalar getirmesi gerekeceğini söyledi.

 
Giuseppe Conte, La Stampa’ya “Dahası, artık yeni kısıtlamalara ihtiyaç var … her ne pahasına olursa olsun üçüncü bir dalgayı engellemeliyiz, çünkü bu, can kaybı açısından da yıkıcı olacaktır” dedi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının güvenilirliğini teyit etti.

Moderna’nın Kovid-19 aşısı perşembe günü FDA bağımsız bilim insanlarının oluşturduğu uzman panel tarafından değerlendirilerek acil kullanımına izin verilip verilmeyeceği oylanacak.


Moderna’nın aşısının da resmen onaylanması durumunda, Pfizer’in Kovid-19 aşısından sonra bir hafta arayla ABD’de onaylanan ikinci aşı olacak.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısı, geçen hafta FDA uzmanlar kurulundan geçerek FDA tarafından resmen onaylanmış ve ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmak üzere hafta sonu eyaletlere dağıtımına başlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı