ÜNLÜ KOZMETİK FİRMASI İFLAS ETTİ!

ÜNLÜ KOZMETİK FİRMASI İFLAS ETTİ!

Türkiye'nin kozmetik devi Tekin Acar iflasını duyurdu. Mahkemenin iflas kararı sonrası şirketin tasfiyesine başlandı. Büyük bir kısmı İstanbul'da olan Tekin Acar Cosmetics'in Türkiye'de toplam 80 mağazası vardı. Firma 41 yıldır kozmetik sektöründe hizmet veriyordu. Peki, Tekin Acar Cosmetics kimin?
 EKONOMİ  10 Ocak 2020 - 08:50
Ünlü kozmetik firması Tekin Acar iflas etti!

    
Türkiye'nin önde gelen kozmetik firması Tekin Acar iflas etti. Dosya, tasfiye işlemleri için icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

Finansal sıkıntı içinde olan Tekin Acar Cosmetics'in iflasına İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi karar verdi. 26/12/2019 tarihinde görülen mahkemeyle birlikte resmen iflas eden Tekin Acar Cosmetics için alacaklılar ve 3'üncü şahıslara duyuru ilan.gov.tr'de yapıldı.


 
İflas sonrası tasfiye işlemlerini icra iflas müdürlüğü yürütecek.

 

YAPILAN DUYURU ŞÖYLE:

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığının 26.12.2019 tarih ve 2018/480 Esas sayılı yazıları ile İstanbul ticaret Sicilinin 549797 sicil nosunda kayıtlı Maslak Mah. Büyükdere Cad. M. Meydan Sok. Beybi Giz K.15 No.1 D.55 Maslak Sarıyer İstanbul adresinde kurulu TEKİN ACAR BÜYÜK MAĞAZACILIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin İİK. 177. Maddesi uyarınca İFLASINA, İflasın 26.12.2019 günü saat 14:25 itibariyle İFLASINA karar verildiği, iflas tasfiyesi dairemizin 2019/28 Esas sayılı dosyası üzerinden yürütülmektedir. İİK.nun 166. maddesi gereğince bilgi edinilmesi tebliğ olunur.07.01.2020 

 


 
TÜRKİYE'DE 80 MAĞAZASI VARDI
1979 yılında Ankara'da temeli atılan Tekin Acar, zaman içinde büyüyerek sektörün önde gelen oyuncularından biri konumuna yükseldi. Şirketin, önemli bir kısmı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 80 mağazası bulunuyordu. Ancak, mali sıkıntı nedeniyle mağazalar birer birer kapandı.

Tekin Acar mağazalarının bir kısmı Fransız Sephora'ya satılmıştı.

TEKİN ACAR COSMETİCS KİMİN?

Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkanı 1953 doğumlu İş Adamı Tekin Acar İlkokulu Ankara İncirli İlkokulunda okumuş ardından Etlik Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Lisesi ve Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dış Ticaret Turizm Bölümünden mezun olmuştur.

Lise eğitimi sürerken 3 yıl kadar MEB Ankara Sanat Okulu’nda resim dersleri almıştır. Tekin Acar’ın babası inşaat ustası annesi ise ev hanımıdır. 3 kardeşi vardır.

1972 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü memurluk sınavına giren Acar sınavı kazanmış ve spor bölümünde çalışmaya başlamış. Burada muhasebe servisleri ile spor federasyonlarında çalışmış bu dönemde sıkça yurt dışı organizasyonlarında yer almıştır.

Eğitim döneminde ticaret yapma isteği ile yetişen Tekin Acar o dönemlerde Dayısının bebek giyim mağazası kapanmakta idi ve kendisi bu küçük 16 m2’lik dükkanda parfüm satmaya başlamış ve kısa sürede ikinci dükkanı açmıştır. 1996 yılında bilgisayarlı sisteme geçiş yapmış bu büyüme ile bugüne kadar mağaza zincirlerini oluşturmayı başarmıştır. Sadece 3 büyük kentte toplam 47 şubesi bulunmaktadır.

Başarılı iş adamı aslen Erzurum Aşkale İlçesi Sos Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Ailesi 1954 yılında Ankara’ya göç etmiştir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri