Üniversite mezunlarına sınavsız, koşulsuz ikinci üniversite imkanı

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi(AÖF), ikinci eğitim öğretim yılında birçok yenilikle öğrencilerin karşısına çıkıyor

Herhangi bir üniversitenin lisans ya da ön lisans programlarından mezun olan kişiler, AÖF’de ikinci üniversite okuma şansı yakalıyor. İkinci üniversite uygulaması için kontenjan sınırlaması da yok.
tatürk Üniversitesi AÖF Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, “İkinci üniversite için aranan koşullar lisans veya ön lisans mezunu olmak. Buna göre lisans mezunları lisans ya da ön lisans programlarına kayıt yaptırabiliyor. Ön lisans mezunları ise ön lisans programlarında eğitim alabilecek. Bu uygulamada kontenjan sınırlaması da yok. Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilecek.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4 lisans, 11 önlisans ve bir lisans tamamlama programıyla eğitim hizmeti sunacağını ifade etti. Özen, “İşletme Lisans Programı’na 14 bin, Sosyoloji Lisans Programı’na 5 bin, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı’na 5 bin, Sosyal Hizmet Lisans Programı’na 2 bin, Adalet Ön lisans Programı’na 25 bin ve Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama Programı’na 5 bin öğrenci alınacak. Çağrı Merkezi Hizmetleri, İlahiyat, Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Reklamcılık ve İşletme Yönetimi Ön Lisans programlarına ise kontenjan sınırlaması olmaksızın öğrenci alınacak.”

BUNUN GİBİ HABERLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri