Türkiye hızır gibi yetişti! Fotoğrafları böyle geçtiler.

Türkiye hızır gibi yetişti! Fotoğrafları böyle geçtiler.

Somali'de ikisi Türk 79 insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralananlar, askeri kargo uçağıyla Türkiye'ye getiriliyor. Uluslararası haber ajansları, fotoğrafları dünyaya geçti.

 

Somali'nin başkenti Mogadişu'da ikisi Türk vatandaşı en az 79 kişinin öldüğü bombalı saldırıda yaralananlara yardım amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bölgeye uçak gönderdi.

Somali'ye sağlık malzemesi ve sağlık personeli de taşıyan uçak, hayatını kaybeden iki Türk vatandaşının cenazeleri ile ağır yaralı 15 kişiyi Aden Adde Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye getiriyor.
İki Türk mühendisin cenazeleri ile yaralılar, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed ile birçok bakan tarafından, Aden Adde Uluslararası Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Bir güvenlik kontrol noktasında bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırıda en az 125 kişi yaralandı.
TSK'ya ait uçakta yaralılara yardım amaçlı Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik sağlık ekibi ve çok sayıda sağlık malzemesi de bulunuyordu.

Hava Kuvvetlerine ait A4000M tipi askeri uçak Cumartesi TSİ 23.00'da Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan kalktı, Pazar sabahı Mogadişu'ya vardı.


Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, "Sabaha kadar Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizdeki personelimiz çalıştı, birçok yaralıyı tedavi etti" dedi.

Saldırıyı üstlenen olmadı ama Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullahi Farmaajo terör örgütü Eş Şebab'ı sorumlu tuttu.

Cumartesi günkü patlama, 2017'de yakıt tankerinin infilak edip 500'den fazla kişinin ölümüne neden olması sonrası en çok kaybın yaşandığı saldırı oldu.

Devlet Başkanı Farmaajo, televizyon ekranlarından yaptığı açıklamada eş Şebab'ın 'her fırsatta katliam yapıp Somali halkının gözünü korkutma amacında olduğunu' söyledi.


Ölenlerden en az 16'sı, başkentteki özel Banadir Üniversitesi öğrencisiydi. Öğrenciler, infilak eden aracın yanındaki otobüste seyahat ediyordu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri