Trafik sigortasında gelinen son nokta

Trafik sigortasında gelinen son nokta

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 12 Nisan'da zorunlu trafik sigortasına ilişkin tavan fiyat (azami prim) uygulamasının yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, uygulama öncesinde ortalama primin 864 lira iken, temmuzda rakamın yüzde 24 civarında düşüşle 660 liraya indiğine dikkat çekti.

Zorunlu trafik sigortası primlerinin makul seviyelere çekilmesi hedefine yeni uygulama ile önemli ölçüde ulaşıldığını söyleyen Mehmet Şimşek, tavan fiyat sonrasında bazı sigorta şirketlerinin hasar riski yüksek araç grupları için poliçe düzenlemekten kaçındıklarının tespit edildiğini anlattı.

Şimşek, bu sorunun çözümü amacıyla temmuz ayında yayımlanan yönetmelikle hasar riski yüksek gruptaki araçlar için düzenlenen poliçelerin prim ve hasar tutarlarını trafik sigortası branşında ruhsat sahibi tüm şirketlere dağıtan "Riskli Sigortalılar Havuzu"nu kurduklarına dikkat çekerek şunları anlattı: "Havuzun kapsamı, zorunlu trafik sigortasındaki toplam poliçe adedinin yüzde 8'ini ve prim üretiminin yüzde 30'unu oluşturuyor. Havuz kapsamında olan araç gruplarının ortalama primlerinde bu yılın mart ile temmuz ayları arasında yaklaşık yüzde 27 düşüş gerçekleşti. Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının ardından kurulan Riskli Sigortalılar Havuzu sistemi sayesinde başta vatandaşlarımız olmak üzere sigorta acenteleri ve sigorta şirketlerinin poliçe düzenlenmesi sürecinde yaşadığı sorunları giderdik ve sorunsuz bir şekilde poliçe düzenlenebilmesini sağladık. Hazinenin başarılı uygulamalarıyla sigorta şirketleri tavan fiyat altında rekabete başladı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri