TES: 30 Eylül Açıklamasından Ümitliyiz!

Nakillere esas teşkil eden hizmet yılı hesaplanmasında 31 Ağustos tarihinin esas alınmasıyla birçok öğretmenimizin mağdur edildiği bilinmekte.

Nakillere esas teşkil eden hizmet yılı hesaplanmasında 31 Ağustos tarihinin esas alınmasıyla birçok öğretmenimizin mağdur edildiği bilinmekte. Bu konuyla ilgi olarak da defalarca Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurmuş ve kıdem yılı hesaplanmasında 30 Eylül tarihinin esas alınmasını istemiştik.

Bugün, Bakanlıkta yeni yönetmeliğe dair yapılan toplantıda da bu talebimizi ısrarla yeniden gündeme getirerek, yeni yönetmelikte 30 Eylül tarihinin baz alınmasını talep ettik.

Ayrıca, yarın Ankara Sıhhıye’de yapacağımız eylemde de gündeme getireceğimiz öncelikli hususlardan bir tanesi de 30 Eylül meselesi olacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bugün Anadolu Ajansı’na verdiği bir mülakatta “… öğretmenlerimizi Ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir değişiklik yapacağız ve bunu (kıdem yılı hesaplamasını) 30 Eylül'e çekeceğiz. Çok büyük bir ihtimalle bir mağduriyetin doğmayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullanması öğretmenlerimizde bir beklenti oluşturmuştur.

Sayın Bakanın bu açıklamalarının takipçisi olacağımızı ve verilen sözlerin hemen bu yıl itibariyle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. TES

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri