TEOG YERİNE GETİRİLECEK LİSELERE YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI

TEOG YERİNE GETİRİLECEK LİSELERE YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI

Liselere öğrenci yerleştirmede Teog yerine getirilecek yeni sistemin detaylarını Twitter üzerinden madde madde yazdık .

İşte detaylar...

1- Ortaöğretime geçişte 8. sınıfta yapılan Teog yerine getirilmesi düşünülen sistemin detaylarını yazacağız . Kafanız karışmaz inşallah

2- Teog yerine SBS modeli bir sistem üzerinde çalışma yapılıyormuş. 5-6-7-8 sınıflarda her yıl sınav yapılacak . Nasıl mı ?

3- 5-6-7. sınıflara yazılı sınav ( açık uçlu ) her desten yapılan sınavların bir tanesi , Teog gibi merkezi olarak yapılacak .

4- Merkezi yapılacak sınav soruları Bakanlıkça hazırlanıp okullara gönderilecek . Öğrenciler sınava kendi okulunda farklı sınıfta girecek.

5- Sınavlara öğrencinin dersine girmeyen öğretmenler gözetmen olarak görevlendirilecek .Cevap kağıtlarını yine öğretmenler değerlendirecek.

6- 5-6-7.sınıflarda yapılan yazılı sınav ve merkezi sınavların ortalamaları alınacak . Bu puanlar lise yerleştirmesinde kullanılacak .

7- Bu sınavlarda alınacak notlar ; 5.sınıf % 10 , 6.sınıf % 30 ve 7. sınıf % 30 olmak üzere yerleştirmeye esas puana yansıtılacak.

8- Sistem 8. sınıfa gelene kadar bu şekilde işleyecek, 8. sınıfta yine merkezi olarak açık uçlu sorularla bir sınav yapılacak .

9- Sekizinci sınıfta yapılan sınav puanı önemli , bu puana önceki yıllarda yapılan sınav puan ortalamaları eklenecek +++

10- +++ Öğrencinin liseye yerleşeceği puan ortaya çıkacak. Spor v sanatsal faaliyetlere de puan verme çalışması da bulunuyor .

11- Her yıl liselere yerleşme sınavına giren yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrenci bulunuyor .

12- Öğrencilerin yaklaşık yüzde 95'i bu puanla, adres kayıtları da dikkate alınarak tercihle yerleştirilecek .

13- Nitelikli liseler ( Kabataş, Galatasaray,İstanbul Erkek,Robert) gibi liselere yerleştirme nasıl yapılacak ?

14- Bu liselerin sınavlarına 5-6-7-8 sınav puan ortalamasına göre % 5 dilim içerisine giren öğrenciler girebilecek .

15- Bu liselerin sınavlarına girecek öğrenciler için her okul kendi sınavını yapacak ya da bu öğrenciler için merkezi 2. sınav yapılacak.

16- MEB'de , yukarının talebi ile her okulun kendi sınavını yapması formülü ağırlık kazanmış gibi görünüyor .

17- Nitelikli liselerin sınavlarına not ortalaması % 5 -10'luk dilim içerisine giren öğrencilere hak verilecek . Oran net olarak belli değil

18- Yeni sistemde öğrencinin sosyal gelişimini de ödüllendirme üzerinde çalışılıyor . Bilim ,sanat , spor aktivitelerine de puan verilebilir

19- Özel okullar için kendi sınavlarını yapma formülü ağırlık kazanmış durumda , istisnai birkaç öneride masada bulunuyor .

20- Yeni kurgulanacak sistem Bakanlar kuruluna sunulacak . İki hafta içerisinde netleşecek . Bu detaylara ekleme ve çıkartma yapılabilir .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri