TBMMDE 2017 KPSS KONUŞMASI

Plan ve Bütçe komisyonunda 2017 bütçesinin görüşmeleri sürüyor. Personel alımları ve KPSS konusu da milletvekilleri tarafından dile getirilmektedir.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin Milletvekili) –Sayın Başkanım, Sayın Bakanım; öncelikle, zor bir dönemde görev aldınız, başarılar diliyorum. 

KPSS’yi kaldırılıyor, personel alıyor, devletin birçok kurumuna “KPSS iptal.” diyoruz. Bir insan üniversiteyi bitiriyor, üniversiteyi bitirdikten sonra aylarca çalışıyor, KPSS sınavına giriyor ve bu sınavdan yüksek bir not alıyor, daha sonra on dakikalık bir mülakatla bunun hayatını karartabiliyoruz. Devletin birçok kurumuna taşeron ve sözleşmeli eleman alıyorsunuz ve bunların birçoğu AKP teşkilatlarından giden listelere göre yapılıyor. Bu şekilde, toplumun tamamını kucaklamamız mümkün değil. Bu noktada piyasada, vatandaşlarımızda ciddi şekilde tereddütler var. 

Mersin’de şehir hastanesi yapılıyor, şehir hastanesine girmek için vatandaşlar bizi arıyorlar, biz diyoruz ki: Bir şey yapamıyoruz. Diğer kamu kurumlarına, Ormana, Millî Eğitime eleman alımı yapılıyor, bunların şeffaf bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı olarak samimiyetle sizden bunu istiyoruz. Bunu Bakanlar Kurulunda gündeme getirmenizi, İŞKUR’a başvuran ne kadar insan varsa bunların içerisinden kura mı çekersiniz, noter huzurunda mı yaparsınız, ciddi bir liyakat mı yaparsınız, 80 milyonun bakanı olmanızı bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’n in bütün vatandaşlarının eşit şartlarda devletin her türlü imkânından faydalanmasını bekliyoruz.

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2017 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri