Taşeronda mağduriyete ve ciddi sorunlara yol açacak uygulama

Taşeronda mağduriyete ve ciddi sorunlara yol açacak uygulama

Taşeronda mağduriyete ve ciddi sorunlara yol açacak uygulama

İŞÇİLERE İMZALATILAN SÖZLEŞME İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİNE YOL AÇACAK CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURACAKTIR

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih Öksüz sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanların belirsiz süreli iş sözleşmeleri imzalatılmak istendiği ve bu sözleşmede bazı maddelerde işçiler aleyhine mağduriyetlere sebebiyet verecek düzenlemeler olduğu yönünde başvurular geldiğini beyan ederek bir basın açıklaması yaptı.

'Maalesef yapılan bu yanlış uygulama Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışma yaşamında bir milat olan değerlendirilen taşeron işçilerini kadroya alma olayını gölgelendirebilecek niteliktedir.'

ÇALIŞMA ŞARTLARI ZORA GİREBİLİR

İmzalatılmak istenen sözleşmede işçilerin rızasına bakılmaksızın istenilen birimde çalıştırılmasından, fazla çalışma süresi ve saatlerindeki değişikliği peşinen kabul edeceği vb konuların yer aldığını belirterek işçiler çalışma şartlarında iyileşme beklerken bu iş sözleşmesi ile çalışma şartları daha da zora gireceğini ifade etti.

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih Öksüz basın açıklamasında şunlara değindi:

“Son günlerde Kamu Çalışanları Platformumuza, Sağlık Bakanlığı’nda sürekli işçi kadrolarında görev yapmakta olan üyelerimize belirsiz süreli iş sözleşmeleri imzalatılmak istendiği ve bu sözleşmede bazı maddelerde işçiler aleyhine mağduriyetlere sebebiyet verecek düzenlemeler olduğu yönünde başvurular gelmektedir” dedi.

BASKI YARATIR VE ÇALIŞMA ORTAMINDA HUZURSUZLUĞA SEBEBİYET VERİR

Öksüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizlerinde bu maddeler üzerinde hukukçularımızla yapmış olduğumuz değerlendirmelerde de bazı maddelerin çalışanlar üzerinde baskı yaratacağı ve çalışma ortamında huzursuzluğu sebebiyet vereceği kanısı ortaya çıkmıştır.

CEZA CETVELİNDEKİ YAPTIRIMLAR BASKI ALTINA ALMAYA YÖNELİK

Özellikle,

----*İşçilerin rızasına bakılmaksızın istenilen birimde, verilecek olan görevde çalıştırılabileceği,

----*İşçilerin geçici görev ile onayına bakılmaksızın görevlendirilebileceği,

----*Fazla çalışma süresini ve çalışma saatlerindeki değişikliği peşinen kabul edeceği,

----*Ceza cetvelindeki yaptırımlar özellikle işten çıkarma cezası en son uygulanması gereken bir işlem olmasına rağmen cetveldeki yerinin işçileri tamamen baskı altına almaya yönelik olduğu,

Yönündeki maddelerden anlaşılacağı üzere kadroya geçen işçiler çalışma şartlarında iyileşme beklerken bu iş sözleşmesi ile çalışma şartları daha da zora girecektir.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO OLAYINI GÖLGELENDİREBİLİR

Maalesef yapılan bu yanlış uygulama Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışma yaşamında bir milat olan değerlendirilen taşeron işçilerini kadroya alma olayını gölgelendirebilecek niteliktedir. Sayın Sağlık Bakanımızın, belirsiz süreli iş sözleşmesindeki olası mağduriyetlere neden olabilecek maddelerde yeniden düzenleme yapılması ve arkadaşlarımızın kaygılarının giderilmesi hususunda gerekli talimatları vereceğini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.sgkrehberi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Taşeron 4/D Haberleri 2024 Haberleri