Taşeron İşçilere En Az 2 Bin Lira Ek Ödeme

Taşeron İşçilere En Az 2 Bin Lira Ek Ödeme

Kadrolu taşeron son dakika 52 günlük ikramiye verilecek mi? 2018 taşeron işçi kadroya geçiş süreci nasıl olacak? Taşeron işçilerin başvuru değerlendirme süreci devam ederken 52 günlük ikramiyelerin ne zaman verileceği merak konusu oldu. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci sona ermesi ile birlikte tarihlerin netleşeceği tahmin ediliyor. Kadroya başvuru yapan taşeron işçiler arasından başvurusu kabul edileler için yakın zamanda sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olanlar güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları işyerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Kadroya kavuşacak işçilerin tayin hakkı bulunmazken 52 günlük ilave tediye (ikramiye) imkanı sayesinde 2 aylık ücretlerine yaklaşan fazladan kazançları olacak. Taşeron işçilerin yanı sıra mevsimlik olarak çalışan yaklaşık 25 bin kişiye de müjdeli haber verildi. Mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay ve 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4/c statüsünde çalışanlar 4/b (sözleşmeli memur) kadrosuna alınacak. Bu statü değişikliğiyle 23 bine yakın çalışanların hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek.


Kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler öncelikle çalıştıkları kurumlara başvuruda bulundu. Başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Emekli olup da kamuda taşeron işçi olarak çalışanlar kadro imkanından faydalanamayacak.

2 GÜNLÜK İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

52 günlük tediye ödemeleri kadroya geçişler yapıldıktan sonra kesin tarihlerin açıklanacağı iddia ediliyor. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Mevcut ücretleriyle çalışmaya devam edecek işçilerin kadroya geçtikten sonra tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler, sahip olacakları 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde, yaklaşık iki aylık ücretleri kadar fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine, sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artış yapılacak.


Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında ilgili bakanlıkların katılımıyla birkaç gün içerinde yapılması beklenen toplantının ardından son şekli verilecek düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilecek.

Düzenlemenin yasalaşmasıyla kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere belediye ve il özel idarelerinde taşeron işçi statüsünde personel alımı söz konusu olmayacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Taşeron işçilerine yönelik verilecek ikramiye ile ilgili Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan karar Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.


 MİNİMUM 2 BİN 200 TL

6672 kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan taşeron işçilerine verilmesi planlanan tediye ücretlerinin 2 bin 200 TL ile 3 bin 700 TL arasında değişmesi bekleniyor.

KADRO ALINMA TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

KADROYA GEÇEMEYEN TAŞERON İŞÇİLER NE YAPACAK?

Kadroda ismi bulmayan taşeron işçiler 3 gün içerisinde listeye itiraz edecek. Dilekçe yazan taşeron işçiler daha sonra sonuçları bekleyecek.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

2-11 Ocak tarihlerinde kamuda çalışan taşeron işçiler, görev yaptıkları kamu idaresine gerekli başvuruları yaptılar. Bu başvurular için kamu idarelerinde tespit komisyonu kuruldu. Komisyonlar başvuruları incelemeye başladı. Kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları, başvuruları inceleyecek ve başvuru yapanlarla ilgili durumu ilan edecek. Bu tespit için gerekli incelemeler, başvuru yapan kişinin kapsamda olup olmadığı ve gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadığı üzerinden yapılacak. Komisyon öncelikle başvuru formunun eksiksiz doldurup doldurmadığını kontrol edecek.

KAPSAMLI KONTROL

İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak. Bu sorgulama tespit komisyonu tarafından EKAP sistemine girilerek yapılacak. Kişinin kapsamda olduğu kesinleştiğinde,  4 Aralık 2017’de çalışıyor olup olmadığı SGK kayıtlarından kontrol edilecek. Bu husus da teyit edildiğinde değerlendirme tamamlanacak. Bu sürenin 40 günü geçmemesi ve 2 Nisan’da kadro geçişlerinin tamamlanması hedefleniyor.

İTİRAZ HAKKI DA VAR

Değerlendirmelere itiraz hakkı bulunuyor. Kişiler başvuru sonrası üç gün içinde komisyona itiraz etmek durumundalar. Aksi takdirde komisyonun tespitine itiraz imkanı ortadan kalkacak. İtiraz komisyon tarafından değerlendirilecek ve kişiye yazılı olarak bildirilecek.

Sözlü, yazılıya da uygulamalı

Sınav; yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde yapılabilecek. Sınavın nasıl olacağı bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların çalıştıkları alanlar dikkate alınarak, farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.

Sorular bildiğiniz yerden!

Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Sınav soruları çalışanların yaptığı işle ilgili konulardan seçilecek. Bu nedenle endişe etmeye gerek yok. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek. 50 puan alan başarılı sayılacak. Sonuçlar kamu kurumunun internet sitesinden ilan edilecek.

2 Nisan itibarıyla kadrodalar

Kesin listede ismi yer alan kişiler, kadroya geçirilmek için kamu kurumuna bazı belgeleri sunacak. Daha önce çalıştıkları kamu kurumuna karşı açtıkları davalardan feragat ettiklerine dair mahkeme şerhi bulunan belgeyi çalıştıkları kamu kurumuna sunacaklar. Bütün bu işlemlerin 2 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sonlanması hedefleniyor. Böylece nisan ayı itibarıyla taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlanacak.

Kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları gelen başvuruları değerlendiriyor.

SINAV SONUÇLARI

Taşeron kadroya geçiş sınavı 03.03.2018 - 22.03.2018 tarihleri arasında yapılacak. Sınavı kazananların kesin isim listesi 27.03.2018 tarihinde ilan edilecek. Sınavı kazananlar kurum tarafından 02.04.2018 tarihinde topluca kadroya geçirilecekler. Kadroya geçenlerin maaşları aynı olacak ve kazanılmış özlük hakları devam edecek.

TAŞERONA 52 GÜNLÜK EK İKRAMİYE

Sarıeroğlu, “Çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve yıllık izinler olduğu gibi korunacak. Maaş konusunda mevcut maaşları ile birlikte geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ikramiye de eklenmiş olacak. Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı olmayacak. Çalışmamız tamamlandı. Başbakan'ımız yurtdışından geldikten sonra son bir değerlendirme yapacağız” cümlelerine yer vermişti. Mevcut ücretleriyle çalışmaya devam edecek işçilerin kadroya geçtikten sonra tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler, sahip olacakları 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde, yaklaşık iki aylık ücretleri kadar fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine, sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artış yapılacak.

Taşeron kadroya geçerken KPSS'ye girecek sınav soruları

TEBLİGAT YAPILMAYACAK

Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak.  Habere göre sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. Sözlü ve uygulamalı sınavlarda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak belirlenecek. Aynı anda hem yazılı hem sözlü sınav yapılması durumunda, yazılıdan 50 puan alınmasının yanı sıra sözlüden de "başarılı" olunması gerekecek. Sınavda başarılı veya başarısız olanlar, kurumun internet sitesinden duyurulacak.

4/C'lilerin hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek

Taşeron işçilerin yanı sıra ÇAYKUR başta olmak üzere, şeker fabrikaları ile orman işlerinde mevsimlik olarak çalışan yaklaşık 25 bin kişiye de müjdeli haber verildi. Mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

Bununla birlikte, kamuda 4/C statüsünde çalışanlar 4/B (sözleşmeli memur) kadrosuna alınacak. Bu statü değişikliğiyle 23 bine yakın çalışanın hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek.

TELEFONUNUZA MEMUR PERSONEL ALIMLARINI ÜCRETSİZ SİTE SİTE DOLAŞMADAN BİLDİRİYORUZ TIKLAYIN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN TÜRKİYEDE TEK

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Taşeron 4/D Haberleri 2024 Haberleri