Taşeron işçiler kime oy verdi. Taşeronda sürpriz sonuçlar

Taşeronlar oylarında şaşırttı

Daha önce CHP’de olan Zonguldak’ı AK Parti aldı. Oranlar AK Parti yüzde 42.47, CHP 39.23 olarak gerçekleşti. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 1500 işçi alınacağı açıklanan ancak şimdiye kadar bin işçinin kuralarının çekildiği kentte, bu arada 800 işçi emekli olmuştu. Kentte yoğun işsizlik olmasına karşın TTK işçi açıkları ile çalışmaya devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB Taşeron İşçi çalışanlarına maaş müjdesi tıklayınız

Zonguldak merkezli Genel Maden-İş Sendikası’nın TTK’ye acil işçi alınması talepleri ise iktidar tarafından yıllardır görmezden geliniyordu. Zonguldak’ın madencilerle özdeşleşmiş ilçeleri Kozlu ile Kilimli’de de AK Parti kazandı. Buna karşın Alaplı, Devrek ile Çaycuma’yı CHP aldı. Demir çelik fabrikasının bulunduğu Ereğli’de de kazanan CHP oldu. Gökçebey’de ise seçimi İYİ Parti kazandı.

Zonguldak’ın komşusu Bartın’da seçimi MHP kazandı. Maden ocaklarının bulunduğu, doğal güzellikleriyle ünlü buna karşın santral tartışmalarıyla gündeme gelen Amasra’da ise CHP seçimi aldı. Manisa’da seçimleri MHP kazanırken, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yaşandığı Soma yine AK Parti’de kaldı. Karaman’da seçimi MHP kazanırken, 18 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı Ermenek’te seçimi İYİ Parti’nin adayı aldı.

Madenci kentlerinde sürprizin yaşandığı bir başka yer ise Muğla’nın Yatağan ilçesi oldu. Daha önce CHP’nin seçimleri kazandığı “madenci kenti” Yatağan’da bu kez kazanan AK Parti oldu. Oy oranları ise AK Parti yüzde 51.91, CHP ise yüzde 41.02 olarak gerçekleşti. Yatağan, CHP’den AK Parti’ye geçti. Amasya’da seçimi MHP aldı. Çeltek kömür işletmelerinin bulunduğu Suluova’da ise kazanan AK Parti oldu.

Otomotiv sanayinin kalbi Bursa’da AK Parti kazandı. Yine sanayinin yoğun olduğu Sakarya ile Kocaeli’nde de AKP’nin adayları seçimi aldı. Bakır madenlerinin bulunduğu Artvin’i CHP aldı. Madene karşı eylemlerle gündeme gelen Cerattepe’nin olduğu merkez ilçe CHP’de kaldı. Buna karşın Murgul’da AK Parti kazandı. Kahramanmaraş ile ilçeleri Afşin, Elbistan’da da kazanan AK Parti oldu

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Taşeron 4/D Haberleri 2024 Haberleri