Tarih Öğretmenleri Atanmak istiyor!

İŞTE OKUYUCUMUZUN BİZE GÖNDERDİĞİ MAİL:

ATANAMAYAN TARİH ÖĞRETMENLERİ NEDEN MAĞDUR?

-Bilimlerin babası sayılabilecek Tarih branşı malasef günümüz Türkiyesinde hakettiği değeri görememektedir.Türk toplumu tarihimizi dizilerden öğrenmeye maruz bırakılmıs bu işte yeterli eğitimi alan tarih öğretmenleri yeterli önem verilmemiştir.
-2000 li yıllarda öğretmen olabilmek için KPSS diye bir sınav uygulanmaya başlamış ve bu sınavla birlikte alınan ögretmen sayılarını incelediğimiz zaman Tarih Öğretmenleri tüm yıllarda görmezden gelinmiştir.
-Yapılan son 2013 kpss sınavının sonucunda 40.000 öğretmen ataması yapılmış,Tarih öğretmenleri genel sıralamada ilk 10.000e girmesine rağmen malasef atamaları yapılmamıştır.En yüksek puan ile kapatan bölüm olmuştur.
-Son 10 yılda Tarih Öğretmenliği bölümüne yapılan atama sayısı 3000-4000 arası bir sayıdır.Bu, tarih bransının emsali olacak bir cok bölümün 1 yıllık atama sayısına karsılık gelmektedir.
-20-25 Bin mezunu olan ve her yıl ortalama 1000 civarında mezun veren Tarih Bölümüne her yıl KPSS de ayrılan kontenjan bir derya sayısına ulaşmış Tarih Öğretmenlerine yetmemektedir.
-Tarih Öğretmenlerinin bir diğer magduriyeti ise,bu bölüme ayrılan ders saatleri ve ders yeterlilikleridir.Somutlaştıracak olursak;
1-İslam Tarihi dersi,adı üstünde Tarih dersidir.Bu ders malasef büyük bir yanılgıya düşülerek Din Kült.ve Ahlak Bilg. Öğretmenlerimize verilmiş,yapılan bu hata ile Tarih Öğretmenlerinin alanı hak ihlaline maruz bırakılmıştır.
2-Osmanlıca dersi ezber bir mantıkla bir dil olayı gibi düşünülerek Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimize verilmiştir.Zira Tarih Öğretmenleri bu dersin her yıl egitimini almıstır ve cok daha donanımlıdır.
3-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi şu an liselerde secmeli olarak okutulmaktadır.Hemen hemen her okulda bu ders verilmekte ve secmeli oldugu için öğretmen norm kadrosunda görülmemektedir.Bu da Tarih bölümünün açığına olumsuz yansımaktadır.

ANLATMAKLA BİTMEZ AMA GENEL OLARAK SAYDIĞIMIZ TARİH ÖĞRETMENLERİNİN MAĞDURİYETİ NASIL GİDERİLİR..

-Tarih Bölümlerinin ivedilikle sayısı azaltılmalı ve uzun vadede planlamalar yapılmalı
-Öğrencilerimizin tarihini daha iyi öğrenebilmeleri için Tarih dersi sayısı artırılmalıdır.Osmanlı torunlarıyız diyoruz ama Osmanlı İmp. dersini 2 saat veriyoruz?
-İslam Tarihi dersi için yapılan yanlıştan dönülmeli,Bu ders Hakka uygun olarak Tarih Öğretmenlerine iade edilmelidir.
-Osmanlıca dersi sözel ögrenciler için zorunlu olmalı bu derste Hakka uygun olarak hem de alan yeterliliğinden dolayı Tarihçilere verilmelidir.
-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi secmeli statüsünden zorunlu dersler arasına koyulmalıdır.Zira bu ders hem LYS hem de KPSS de soru olarak karşımıza çıkmaktadır.
-Bunlara ek olarak malasef emekliliği dolmuş,kendince nedenleri olan Milli Eğitim bünyesinde çok sayıda Tarih Öğretmeni vardır.Bu hocalarımız emekliliğe teşvik edilmelidir.

NEDEN TARİH ÖĞRETMENİ ATAMASI YAPILMALIDIR?

Tarih dersi kendine has metodu olan birtakım incelikleri ve teknikleri olan çok özel bir derstir.Ehil olmayan ellerde ücretli ögretmen gibi verilecek bu ders telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.Siyaset ve tarih yıllardır içiçe geçmiş birbirinden çok ince nüanslarla ayrılan iki dinamiktir.Ehil olmayan ellerin vereceği bu ders bu dinamiği bir dinamit haline getirecek ve öğrencilerimizde onulmaz yaralar acacaktır.Tarih öğretmenleri bu iki dinamiğin arasından bilimsel yöntemleriyle gerekli olan bilgiyi cıkaracak ve öğrencilerimize tarih bilinci oluşturacaktır.Birtakım çevreler (terör odaklı) malasef tarih dersini siyasi propaganda aracı haline getirmiştir. 
Günümüz dünyasında özellikle model aldığımız Batı dünyasında tarih dersinin ve tarih öğretmenlerin yüklendiği misyon çok önemlidir.Tarih ders çıkarmak ve geleceğe ayna tutmaksa bunu Batı dünyası başarılı bir şekilde hayata gecirmiştir.Batı dünyasında öğretmenlik bizdeki gibi çok değerlidir fakat Tarih dersi ve öğretmenleri çok daha saygındır.
Tarih Öğretmenleri sözel kökenli olması sebebiyle matematik az sayıda yapmaktadır ve bu durum p3 puanında büyük magduriyet yaratmaktadır.

 

Sayısal kökenli meslektaslarımızla memuriyet için rekabet edememektedir.Banka iş ilanlarında bile birçok branş yer alırken Tarih bölümünün adı geçmemektedir

.An itibariyle Tarih Öğretmenlerinin öğretmen olmaktan baska caresi kalmamıstır..

 

Özel sektör bile tarih bölümüne kapılarını kapatmıstır.Bu saydıgımız hususlar tarih ögretmenlerinin nasıl bir açmaza düştüğünü ve bu açmazdan nasıl kurtulması gerektiginin bir özetidir.Umarım bu özet ile bizlere destek olabilecek değerli büyüklerimizin dikkatini çekmeyi başarırız.Gerçekten acil yardıma ihtiyaç bulunan yegane bölümüz.

TARİH ÖĞRETMENLİĞİ  GELİŞME VE ATAMALARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

BİZİ TWİTTERDEN TAKİP ET TIKLA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri