SÜRÜCÜLERİN KABUSU GERİ DÖNÜYOR!

SÜRÜCÜLERİN KABUSU GERİ DÖNÜYOR!

Bir zamanlar pırasa yaprağı gibi ceza kestiği için tepkiler gelen vee askıya alınan TEDES’ler yeniden devreye giriyor. Ancak bu sefer farklı bir yöntemle…

EDS sisteminin ilk 15 gününde, yol kenarındaki 40 metrede bir uyarılara rağmen ihlal yapan sürücülere ceza yağdı. Sistem, yakında 81 il genelinde uygulanacak.

Şehiriçinde Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), şehirlarası veya çevre yollarında da TEDEDS olarak bilinen sistemler İstanbul ve Gaziantep’te yeniden devreye alındı. Söz konusu sistem, İstanbul’da makas atmak, emniyet şeridine girmek ve hız sınırı aşımı gibi sebeplerle 15 günde 3 milyon 790 TL tutarında ceza kesti. Uygulamanın 81 ile yaygınlaştırılması planlanıyor.

Daha önce radar uygulamalarında akılalmaz cezalar nedeniyle nedeniyle tepki çeken ve kullanımı askıya alınan sistem, plana göre, bu kez farklı bir yöntem üzerine kurularak devreye alınacak.
 
Yeni yöntem nasıl çalışıyor?

TEDES’ler daha önce anlık hız uygulaması yapıyordu ve hızını kısa mesafede kesemeyen sürücüler peş peşe radar cezası yiyordu. Şimdi ise hız koridoru yöntemine geçiliyor. Yani sistem belli mesafeler arasına kurulacak ve kurulduğu noktalar arasında seyahat eden aracın ortalama hızı ölçülecek. Aracın hız ortalaması belirlenen sınırın üzerine çıkarsa ceza kesilecek.

>> 2018 radar cezası kaç para?

Öte yandan Star gazetesinin yazdığına göre belediyeler ceza yazamıyor. Cezayı il emniyet müdürlüğü yazıyor, belediyelerse sistemin kurulum maliyetini yüklendiği için cezalar üzerinden yüzde 30 pay alıyor.

Ordu ve çevresi dikkat!

Ayrıca yeni EDS sisteminin Ordu ve çevresinde Mart ayı içerisinde devreye girmesi bekleniyor.

2018 radar cezalarına gelecek olursak;

Hız limiti yüzde 10 – yüzde 30 arasında aşılmış ise 235TL cezası bulunuyor. Ayrıca 15 cezası puanı yazılıyor. Yüzde 25 indirimli fiyatı ise 176,25 TL.

Eğer hız limiti yüzde 30’dan fazla aşılmış ise 488 TL cezası bulunurken, 20 ceza puanı yazılıyor. Yüzde 25 indirimli fiyatı da 366 TL’ye denk geliyor.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri