Şubatta Özür Grubu Ataması Yapılmalıdır!

ŞUBAT AYINDA ÖZÜR GRUBU TAYİNLERİ YAPILMALIDIR

Özür grubu tayinlerinde mağduriyet devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özür grubu tayinlerini yılda iki defaya indirmesi ve il-ilçe emrini kaldırmasıyla başlayan mağduriyet, 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesiyle daha da artmıştır.

Bakanlık bu yıl özür grubu mağduriyetlerini gidermek için palyatif çözümler üretmiştir. Bu kapsamda özür grubu tayini isteyen öğretmenlere alan değişikliği ve becayiş hakkı getirilmiş, öğretmenler memur olarak görevlendirilmiştir. Ancak tüm bunlar, özür grubu tayini isteyen öğretmenlerin yarasına merhem olmadığı gibi, bu kez de farkı sorunlarla karşılaşmalarına neden olmuştur. Alan değiştiren öğretmenler kendilerini yetersiz hissetmektedir, mutsuzdur ve huzursuzdur. Öğretmenlikten memuriyete geçen öğretmenler, aileleri ile görevleri arasında tercih yapmaya zorlanmıştır ve bu nedenle ağır bir bedel ödemektedir.  Becayiş uygulamasında da öğretmenlere tercih yapma hakkı tanınmamış, öncelik yerine hizmet puanı dikkate alınmış, özrü bulunan öğretmenlerin talepleri karşılanmamıştır. Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, özür grubu mağdurlarına ücretsiz izne ayrılmaları yönünde telkinde bulunmuştu.

Böylesine dahiyane (!) fikirler üreten Bakan Dinçer’i Allah’a havale ediyoruz.

Tüm bu nedenlerden dolayı özür grubu mağdurları 2013 Şubat ayında özür grubu tayini yapılmasını istemektedir. Şayet 2013 Şubat ayında tayinler gerçekleşmezse, 2012 Ağustos ataması kapsamında özür grubu tayini yapılmayan 1.500 öğretmen ile Şubat 2012 yılında ilk ataması gerçekleşen ve Şubat 2013 yılında adaylığı kalkacak olan 17 bin, 2012 Eylül ayında atanan 40 bin öğretmen arasında özrü olan öğretmenler yer değiştiremeyeceklerdir. Öte yandan özür grubu mağdurları arasında Aralık 2012’de adaylığı kalkacak öğretmenlerimiz de var, Ağustos 2012 özür grubu atamalarında baz alınan 30 Eylül tarihinden birkaç gün sonra yer değiştirme hakkına sahip olan ve bu nedenle özür grubu tayinine başvuramayan öğretmenlerimiz de var, depremin ardından Van’a atanan ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimiz de var. Dolayısıyla özür grubu tayini bekleyen birçok öğretmenimiz 1.5-2 yıl eşlerinden, çocuklarından ayrı kalacak, aileleri bölük, pörçük olacak, sağlık özrü bulunanlar için belki de her şey çok geç olacaktır. Hiçbir şekilde zamana bağlı olmaması gereken sağlık özrüne, yılda bir kere tayin hakkı tanınması ne akılla, ne izanla bağdaşmaktadır.

Şayet Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ısrar ettiği gibi özür grubu tayini yılda bir kez yapılırsa, Şubat 2013’de özür grubu tayini yapılmazsa, önümüzdeki dönemde büyük bir yığılma olacaktır. Bakanlık’tan istirhamımız böyle bir tabloyu oluşturmamalarıdır. Aksi takdirde Milli Eğitim Bakanlığı yine eğitimde kaosa davetiye çıkaracak, tepkilerin odağında olacak, Bakanlık bahçesi eylem alanı haline gelecektir. Bakan bu konudaki inatçı tavrına artık bir son vermeli, gözü yaşlı eşleri, çocukları düşünmeli, sağlık sorunları yaşayan öğretmenlere kulak vermelidir. Özür grubu tayini ile ilgili sıkıntıların çözümü için eskiden olduğu gibi yine tayin hakkı yılda iki kez olmalı ve il-ilçe emri getirilmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak bu talebimizi bir kez daha yineliyoruz.

Özür grubu mağdurları da yaşanan sıkıntıları bir rapor haline getirdi. Taleplerini ve önerilerini içeren bir rapor hazırlayan mağdurlar, yaşadıkları drama bir an önce son verilmesini istemektedirTÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

2013 ŞUBAT EĞİTİM ÖZRÜ ATAMA GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri