Son Dakika: Gram Altından Yeni Rekor!

28 Temmuz 2020 Altın fiyatları

GRAM ALTININ SATIŞ FİYATI 440 LİRA BARAJINI ZORLADI! 

Serbest piyasada yaşanan gelişmelerin ardından gram altın fiyatı gün içerisinde 437 lira seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu bir kere daha kırdı. 

Yaşanan rekor sonrası 440 lira sınırından geri dönüş yapan altın fiyatları ardından 431 lira seviyesine kadar çekildi. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişi Reuters haber ajansına değerlendiren bir bankacı

“TCMB'nin politika faizinin enflasyonun 4 puan altında kalması ile lokal yatırımcılarının dövize altına ve son dönemde bu araçları barındıran yatırım fonlarına yönelme eğilimi olduğunu görüyoruz.

Lokal ve dış döviz talebine etki eden tüm unsurları bir araya getirdiğimizde TCMB'nin döviz piyasasında bugüne kadar yaptığını devam ettirmek adına daha çok rezerve ihtiyacı olabileceği ve bunun var olmadığı endişesi önümüzdeki dönem açısından ciddi bir risk unsuru” diyerek düşen vadeli mevduat hesabı faiz oranlarının altın fiyatlarındaki yükselişi tetiklediğini söyledi. 

Çeyrek altın fiyatı ise 720 lira sınırını zorlamaya devam ederek an itibari ile 719,60 lira satış ve 709,40 lira alış seviyeleri üzerinden işlem görmeyi sürdürüyor. 

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Küresel ekonomide pandemide yaşanan belirsizlik, korana virüs aşısının henüz bulunamaması,

Eylül ayına yaklaşılırken pandemide ikinci dalga endişesinin yükselmesi, Merkez Bankaları tarafından basılan fazla paranın altına yönelmesi, yaşanan belirsizlik sonrası güvenli liman altına yönelinmesi altın fiyatlarını yükseltti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri