Son dakika: ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı

Son dakika: ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan güvenlik uyarısı

Konsolusluk geç saatlerde bir açıklama yayınlayarak “Amerikan vatandaşlarını, olası bir terör tehdidine karşı Türk güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmek isteriz.

Şu aşamada Konsolusluk, bu terör tehdidiyle ilgili spesifik yeni bilgilere sahip değil ancak Amerikan vatandaşlarına 28 Mart’ta yayınlanan Seyahat Uyarısı’nın hala geçerli olduğunu hatırlatırız.” denildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunun yayımladığı güvenlik mesajına ilişkin, "ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır." ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul/Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır. ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır." 

İSTANBUL POLİSİNDEN MECİDİYEKÖY'DE UYGULAMA

Şişli Mecidiyeköy'de bir AVM önünde özel harekat polisleri ve resmi polis ekipleri şüpheli gördükleri araçlar ve şahıslar üzerinde uygulama yapıyor. Uygulamada özel harekat polislerinin ağır silahları ile yoğun güvenlik önlemi alması ise dikkat çekti. Ekipler şüpheli araçlardan ve şahıslar üzerinde ise didik didik arama yaptı.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR EHLİYET ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri