ŞOK! Antepte Saldırıyı Yapan Öğretmen Çıktı

Siverek nüfusuna kayıtlı teröristin KCK’nın üst düzey sorumlusu olduğu ve DEVLET OKULUNDA öğretmenlik yaptığı belirlendi.

Katil öğretmen

Gaziantep’teki hain eylemde kullanılan bomba yüklü aracı Siverek’e götüren terörist yakalandı. Siverek nüfusuna kayıtlı teröristin KCK’nın üst düzey sorumlusu olduğu ve DEVLET OKULUNDAöğretmenlik yaptığı belirlendi.

TAHİR ALPEREN / GAZİANTEP

Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı saldırı üzerindeki sır perdesi kalkıyor. Saldırının ardından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 5 kişiyi gözaltına alan polis, dün de Mersin’de 3 farklı noktaya eş zamanlı operasyon yaparak 3 kişiyi gözaltına aldı.

ÇEVRESİNE TATİLE GİRİYORUM DEMİŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekiplerinin gözaltına aldığı 3 kişiden M.F.’nin KCK’nın üst düzey sorumlusu olduğu ve hain eylemde kullanılan aracı Siverek’teki tamirciye götüren kişi olduğu belirlendi. Bir devlet okulunda öğretmenlik yapan M.F.’nin çevresine tatile çıktığını söylediği, fakat Siverek’e gittiği ortaya çıktı. Mersin’den Siverek’e götürdüğü aracı tamircilere götüren M.F.’nin ‘Ben uğraştım tamir edemedim, bir de siz bakın’ diyerek aracı tamircilere teslim ettiği ve daha sonra da aracın Antep’e bırakılmasını istediği öğrenildi.

Polisin olayla ilgili yaptığı araştırmada araca bombanın Diyarbakır kırsalında yerleştirdiği de ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin bombayı araca yerleştiren teröristin kimlik bilgilerini de saptadığı öğrenildi. Bombacı teröristin yurtdışına kaçma ihtimalini değerlendiren polisin bütün sınır kapılarına teröristin kimliğini bildirdiği ve sözkonusu PKK’lının kısa zamanda yakalanmasının beklendiği bildirildi. Güvenlik güçlerinin, patlamayla ilgili olarak büyük bir aşama kaydettiği, örgüt üyelerine yardım ve yataklık ettiği belirlenen bazı kişileri de önümüzdeki günlerde sorguya alacakları kaydedildi.

5 ZANLININ SORGUSU EMNİYET’TE SÜRÜYOR

Öte yandan Siverek’te gözaltına alınan 5 kişinin de sorgusunda sona gelindiği öğrenildi. Bu kişilerin Cuma günü işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’sine teslim edileceği kaydedildi. Mersin’de gözaltına alınan 3 kişinin ifadelerinin tamamlanmasının ardından da 8 kişinin birlikte adliyeye sevk edileceği bildirildi. Bunun yanı sıra zanlıların sorgularının ise EGM TEM Dairesi’nde görevli kişiler tarafından yapıldığı da ifade edildi.Yeni Şafak

MEMURLARA HABER.COM RESMİ FACEBOK SAYFASINA TIKLA BEĞEN GÜNDEM HABERLERİMİZİ KAÇIRMA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri