Sağlık Memuru Alımı Başvurusu Başlıyor

Sağlık Memuru Alımı Başvurusu Başlıyor

Adalet Bakanlığı tarafından personel alınacağı duyuruldu. Toplam 63 kişi sağlık memuru (sağlık personeli) unvanıyla istihdam edilecek. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü sona erecektir.

Başvurmak isteyen adaylar ilk olarak başvuru formunu doldurmaları gereklidir. Daha sonra doldurulan form ve istenen belgelerle beraber bulundukları İllerdeki Adliyelerden başvuru yapabilecekler. Aday bulunduğu ilin haricindeki bir İle başvurmak istiyorsa yine aynı yöntemle; bulundukları İllerdeki Adliyelere gerekli belgelerle giderek APS ücreti ödemek kaydıyla istedikleri sınav merkezlerine başvuru işlemini yapmış olacaklar.

​Adalet Bakanlığı CTE Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sağlık personeli (sağlık memuru) alımı için; Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olmak ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak. Önlisans ve ortaöğretim mezunları için merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla, (01 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); Lisans mezunları için ise merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır. Beş katı aday sözlü sınava çağırılacaktır. 

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

BUNUN GİBİ 2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri