Sağlık Bakanından Çağrı

"BİR A ÖNCE YASALAŞMALI" BAKAN KOCA'DAN VEKİLLERE ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 19.00'da basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda sağlıkta şiddetin önlenmesi adına vekillere seslendi. Bakan Koca "Yasalar her seferinde caydırıcılıktan uzak kaldı. Değerli vekillerimizden sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 
Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunurken sağlıkta şiddetin önlenmesi için vekillere çağrıda bulundu.

“YASALAŞMASINI İSTİYORUZ”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Koca, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi’ne ilişkin vekillere çağrıda bulundu. Koca “Hekimlerimizin, diğer tüm personelimizin uğradığı şiddet haber oldu. Yasalar her seferinde caydırıcılıktan uzak kaldı. Değerli vekillerimizden sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


 
Saygıdeğer vekillerimiz sağlık camiası olarak uzun yıllardır süren sorunumuz var. Hekimlerimizin, diğer tüm personelimizin uğradığı şiddet haber oldu. Kamu vicdanı uzun zamandır bu sorunu sineye çekmedi. Yasalar şiddete eğilimli kişiler için uzak kaldı. Yüce meclisimiz sağlık alanında attığı yasayla beklediğimiz adımı atmış durumda. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmı salgınla mücadele ettiği dönemde şiddet olayı toplumun kabul edeceği bir şey değildir. Yeni bir şiddet olayı toplum vicdanında bağışlanmayacak bir durumdur. Yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımaktadır. Değerli vekillerimizden sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasını istiyoruz ege haber 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri