Sağlık Bakanı 2020 grip aşısı AÇIKLAMASI

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, İL İL KORONAVİRÜS YOĞUNLUKLARINI AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Koca’dan koronavirüs aşısı açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen son noktaya dair açıklamalarda bulundu. Koca il il yoğunlukları koronavirüs vaka yoğunluğunu açıkladı ve koronavirüs aşısı hakkında bilgi verdi

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 13 tane aşı çalışması olduğunu belirterek, “Bahar aylarında gibi ortaya çıkmış olur” dedi.

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir dizi incelemelerde bulunduğu Van’da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, “Türkiye genelinde baktığımızda yatak doluluk oranımız yüzde 52, yoğun bakım yüzde 67.” dedi. Aşı çalışmalarıyla ilgili de Koca, “Türkiye’de yaptığımız 13 aşı çalışması var. Bu aşı çalışmaları faz 1’e kadar gelmiş oldu ama başlamadı. Zannediyorum önümüzdeki haftalar faz 1 çalışması başlayabilir. Ama aşının ortaya çıkması sanırım 2021’in başlarında olur” ifadelerini kullandı.

“BİZZAT BEN İLGİLENDİM”
Koronavirüsün kesin tedavisinin henüz bulunamadığını aktan Fahrettin Koca, “Ülkemiz tedavi açısından en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Vefat oranımızı düşük seviyelerde tutmayı başardık. Alınan sıkı önlemler sayesinde vaka sayısını azaltmaya başlamıştık. Kısıtlamaları katı şekilde sürdürmek hiçbir ülkede mümkün olmamıştır. Bizde de tedbir dönemi başlatmıştık. Burada önemli olan kontrollü hayat tarzı ile asgari seviyede tutmaktı. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz sıkı aile bağlarımızla öne çıkarken tedbirlerin göz ardı edildiği ve dolayısıyla vaka artışının yüksek seyretmeye başladığı iller olarak öne çıktı. Bazı illerimizde hızlı hasta artışından kaynaklanan sorunlar gördük. Sıkıntı yaşayan illerimizle bizzat ilgilendim. Artışta etkili olan nedenleri gözden geçirdik” diye konuştu.

 
VAKA SAYISI SON HAFTA 17 YÜKSELDİ
“Vaka sayımızda yüzde 100’e varan, son hafta ise yüzde 17 artış yaşandı” diye devam eden Sağlık Bakanı, “Muş’ta son haftada yüzde 8 azalma olarak görüldü. Hakkari’de yüzde 38 olan vaka artışı sabit kaldı. Bitlis’te yüzde 9 düşen vaka sayımız son hafta sabit kaldı. 65 yaş üstünde; Van’da dört kat, Bitlis Hakkari ve Muş’ta üç kat gördük. Büyüklerimizi koruma konusunda çaba göstermeliyiz” dedi.
Hastanelerdeki doluluk oranları hakkında da bilgiler veren Bakan Koca, “Türkiye genelinde baktığımızda yatak doluluk oranımız yüzde 52, yoğun bakım yüzde 67. Bu anlamda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikli hedefimiz hasta artışını durdurmaktır. Alacağımız tedbirlerle bir tek hasta kalmayıncaya kadar birlikte mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

EN FAZLA RİSKE MARUZ KALANLAR SAĞLIK PERSONELİ
Vatandaşlara da seslenen Fahrettin Koca, “Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. En fazla riske maruz kalanlar sağlık personelimiz. Mücadele esnasında çok sayıda hastalarımız oldu, kayıplarımız oldu. Bu fedakarlıkların, dikkatsizliğe feda edilmesini bekleyemeyiz. Vatandaşlarımızın ihmalleri bizi çok üzüyor. Lütfen tedbirler noktasında dikkatli olalım” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLLERİNİN ÖRNEK OLMASI LAZIM!”
Bir gazetecinin yasak olmasına rağmen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın düğün yapması hakkında sorusuna da Koca, “Özellikle pandeminin yaşandığı bu dönemde 83 milyon herkes tedbirlere uymak zorunluluğu hissediyor olmalı. Hiç kimsenin pandemiyle mücadelede dışarıda kalmaya hakkı olamaz. Özellikle sorumluluk sahibi olan kişilerin, milletvekili de olabilir, bürokrat da, yönetici de olabilir, daha ciddi anlamda sorumluluğun gerekliliğini yapıyor olması gerektiğini düşünüyorum. Salgını daha da arttırabilecek mekanların oluşturulmaması, bu noktada sorumluluk sahibi olan kişilerin vatandaşlarımıza daha çok örnek olması gerektiği kanaatindeyim” diye yanıtladı.

“TÜRKİYE’DE TOPLAM 13 AŞI ÇALIŞMASI VAR!
Aşı çalışmalarıyla ilgili de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’de toplam 13 aşı çalışması var. Faz bir çalışmasına kadar gelmiş oldu. Önümüzdeki haftalar faz bir çalışması başlayabilir. Aşının ortaya çıkması sanıyorum 2021’in Nisan-Mayıs-Haziran aylarında olabilir. Bahsettiğim aşılarının yıl bitmediğinden de piyasaya verileceği kanaati taşıyorum. Bununla ilgili bağlantılarımızın, işbirliğimizin olduğunu da söylemek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri