Rusya, Türkiye sınırına 14 Eylül 2020 itibariyle asker yığıyor!

Rusya, Türkiye sınırına 14 Eylül 2020 itibariyle asker yığıyor!

Suriye’de faaliyetlerini yürüten Rusya, terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan Kamışlı’ya 30 araçlık asker takviyesi yaptı. Takviyenin Türkiye sınırındaki noktaya yapılması dikkat çekti.

Rusya, terör örgütü YPG/PKK işgalinde bulunan Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesindeki askeri noktalarına 30 araçlık askeri ve lojistik takviyesi yaptı. Takviyenin Türkiye sınırındaki noktaya yapılması dikkat çekti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; 30 araçlık Rus askeri konvoyun dün Rakka’nın Tabka ilçesinden hareket etti. Buradan Ayn İsa ve Tel Temırı birbirine bağlayan M4 yolunu kullanan konvoy, Kamışlı ilçe merkezine yöneldi. Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlar ile lojistik tırlardan oluşan konvoy, ilçe merkezinin güneybatısında yer alan Kamışlı Havaalanı’ndaki Rus askeri noktasına yerleşti.

PETROL BÖLGESİNE BASKISINI ARTIRACAK
Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konvoy içerisinde yaklaşık 75 Rus askeri yer alıyor. Rusya, bu takviyelerden önce, burada en az 200 asker, onlarca zırhlı araç ve tank ile 6 askeri helikopterle varlık gösteriyordu. Kamışlı ilçesine takviye güç gönderen Rusya’nın, ilçenin doğusunda ABD güçlerinin bulunduğu Rümeylan petrol sahasına yönelik baskısını artırması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri