Pazartesi başlayacak

Türkiye'de son 24 saatte 1612 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu

Türkiye'de son 24 saatte 1612 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 53 kişi hayatını kaybetti, toplam korona virüs vaka sayısı 276 bin 555, can kaybı 6 bin 564 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede filyasyonun önemine vurgu yaparak, İncelemelerde bulunduğumuz illerde adresinde bulunamayanların oranı yüzde 9.7 yani yüzde 10. Temaslı ve şüpheliler kendilerini mutlaka izole etmeli” dedi.7

Öte yandan Diyarbakır'da salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yapılacağı kararı alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 salgınında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki durumu yerinde görmek, acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek amacıyla dün Diyarbakır’a geldi. Ziyaretin ardından Diyarbakır'da salgının yayılmasını engellemek amacıyla pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına HES koduyla giriş yapılması yönünde karar alındı.

Sağlık Bakanı Koca, Vali Münir Karaloğlu’yla bir araya geldikten sonra valilik toplantı salonunda Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak’ın il sağlık müdürü, başhekim ve saha koordinatörlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. “Batman’da yoğun bakım yatak sayımızı 236’ya, Diyarbakır’da yoğun bakım yatak kapasitemizi 520’ye, Mardin’de 182’ye, Siirt’te 83’e, Şanlıurfa’da 710’a, Şırnak’ta ise 122’ye çıkarmış olacağız. Batman’da şu an yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 44. Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 17.5. Mardin’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 44.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı