ÖSYM kamu personeli alım başvurusu başladı

ÖSYM kamu personeli alım başvurusu başladı

Ölçme Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ölçme seçme ve yerleştirme merkezi uzman yardımcılığı giriş sınavı için gerekli şartlar arasında özellikle 2015 ve 2016 yıllarına ait KPSSP7 ve KPSSP108 puan türlerinden 80 puan almış olmak gerekiyor. Alınacak personeller ÖSYM’de uzman yardımcısı olarak 6,7 ve 8 inci kadrolara GİH sınıfından atanacaklar.

ÖSYM uzman yardımcılığı sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Yazılı sına 27 Kasım’da gerçekleştirilecek. Başvuru yapan adaylar AİS üzerinden duyurulacak

Son başvuru tarihi 25 Ekim 

10 ÖSYM uzman yardımcısı alım sınavı başvuru şartları nelerdir?

Öncelikle 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, ilanda yer alan sınav türü ve puanlarına göre en az 80 puana sahip olmak gerekli. En yüksek puandan başlanarak 20 kat aday sınava çağrılacak.

4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilanda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak gerekiyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. 1 Ocak 2016 itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekli ve başvuru yapacak adayların devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmaması gerekiyor.

 Yazılı sınava girecek adaylara 100 tam puan üzerinden olmak üzere yukarıdaki tabloda öğrenim alanları itibarıyla ilgili konulardan %70 test ve %30 klasik usulde soru sorularak yazılı sınav yapılacaktır.

 Sözlü sınava girmeye hak kazananlara, sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın yapılacağı yer, gün ve saat yazılı veya elektronik ortamda (ais.osym.gov.tr) internet sayfasında duyurulacaktır. Sözlü sınav öncesi adaylar, diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslını veya Başkanlıkça onaylı suretini İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına teslim edeceklerdir.

Sözlü sınavda, adayların,  Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, Genel yetenek ve genel kültürü, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

İLAN DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri