Örümceklerin hiç bilinmeyen faydaları

Bilim insanları evdeki örümceklerin hiç bilinmeyen faydalarını açıkladı

Evde hiç sevilmeyen canlılardan biri şüphesiz ki örümceklerdir. Herkes evde örümcek gördüğünde ya ilaçla yada terlikle onları ortan kaldırmak için elinden geleni yapar. Ama bunu yapmak bizim açımızdan çokta iyi değilmiş. ABD’de evdeki örümcekler ile ilgili araştırma yapan Bilim insanı Matt Bertone ve meslektaşları, ziyaret ettikleri evlerin tümünde örümcek bulmayı başardılar. Karşılaştıkları en yaygın tür ise dünyanın en yaygın örümcek türlerine sahip Theridiidae familyasının üyeleriydi.

ÖRÜMCEKLER NEDEN ÖNEMLİ?

Evlerimizde gördüğümüz örümcekler insan sağlığı için bir tehdit oluşturmamaktadır. Aksine bizim sağlığımızı tehdit eden böceklerden ve sineklerden bizleri korumaktadır. Evlerde görülen örümcekler çoğunlukla insanlardan kaçarlar ve karanlık yerlerde durmayı tercih ederler.

 

Örümcekler avlanmayı severler. Bu özellikleri sayesinde önlerine çıkan ve ağlarına takılan tüm böcek ve sinekleri avlarlar. Bu sayede bizleri sineklerden ve zehirli böceklerden korurlar. Kısacası bizlerin haberi bile yokken, evlerimizde bulunan zararlı haşarelerin olası zararlarından korurlar.

 

Afrika’da insanların sivrisineklerden korunmasında en büyük yardımcıları, bu sivrisinekleri avlayan örümceklerdir.

 

EVDE ÖRÜMCEK GÖRÜRSEK NE YAPMALIYIZ?

Bulunduğunuz ortamda yada evinizde örümcek görürseniz, ona zarar vermeden evin dışarısına bırakmanız yeterli olacaktır. Örümcekler ekositem için oldukça önemli canlılardır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı