OKULLARDAN SENDİKA İSTİFA BELGELERİ İSTENMEYE BAŞLANDI

OKULLARDAN SENDİKA İSTİFA BELGELERİ İSTENMEYE BAŞLANDI

OHAL İnceleme Komisyonun aktif olarak göre başlaması ile birlikte, ihraç olanların gözü kulağı Ankara’ya çevrilmiş durumda. OHAL komisyonunun özellikle, banka ve sendika hakkında gerçekleştirmiş olduğu her icraat ihraç olan memurlar için heyecan yaratmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selami Turabi; OHAL  komisyonun kamu kurumlarının ihraç kriterlerini denetleme yetkisine sahip olduğunu ve bundan dolayı kriterler OHAL komisyonu tarafından yeniden yazılabileceğini ifade etti. Bu açıklamanın akabinde bazı okullara daha önce istifa etmiş olan öğretmenlerin istifa belgelerinin Bakanlık tarafından okullardan talep edildiği öğrenildi. Bu bilgilerin OHAL komisyonu tarafından Bakanlık aracılığı ile talep edildiği düşünülmektedir. Bilindiği gibi OHAL inceleme komisyonu bütün kurumlardan her türlü belgeyi talep etme yetkisi ile faaliyetlerini yürütmektedir.

OKULLARDAN İSTİFA FORMU NEDEN İSTENİYOR?

Bunun sendikadan ihraç olanların döndürüleceği şeklinde yorumlamak şimdilik ne kadar doğru bilmiyoruz; ama şimdilik sadece sendikadan dolayı ihraç olanlar için umut verici bir gelişme olarak kabul edebiliriz.

Okullardan istenen istifa belgelerinin de tarihleri oldukça önemli olacaktır. Çünkü, MGK kararları doğrultusunda karar alınacak olursa 2016 yılında alınan MGK kararlarının tarihleri yeni bir milat olarak söz konusu olabilir. Bu konu hakkında çıkan son güncel bilgileri buradan paylaşmaya devam edeceğiz.

KULİSLERİN ADAMI “ANKARA KUŞU” TWİTTER’DE DUYURDU; SADECE SENDİKA KRİTERİ OLAN GERİ DÖNECEK!

Ankara’nın kulis bilgilerini Sosyal medya platformu twitterde sürekli paylaşan Ankara Kuşu adlı kullanıcının daha önce ifade ettiği birçok kulis bilgisi doğru çıkmıştır. Kendisine sendika kriteri ile ilgili sorulan bir soru karşısında şu cevabı veriyor.

kişilerin önümüzdeki haftalarda ilan edilmesi beklenen yeni KHK’da bazı iadelerin olacağı yönünde beklentileri oluşmaktadır. Ama şimdilik toplu bir iade olacağı düşünülmemektedir. İadeler noktasında artık OHAL komisyonun daha ön planda olacağını söyleyebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri