Öğretmenler Şubatta 30 Bin Atama Yapılsın diye Haykırdı!

Ataması Yapılmayan Öğretmenler İstanbul Eminönündeydi

Ataması Yapılmayan Öğretmenler İstanbul Eminönünde Güvercin uçurarak Şubatta 30 Bin Öğretmen Ataması Yapılmasını istedi

Şubatçılar Grubu hem  Dinçer'in  GÜVERCİN BENZETMESİNE tepki göstermek  hem de ek atama yapılması  için  Eminönü Meydanı'nda bugün Güvercin Uçurdular.Atama Bekleyen Öğretmenler 14 Ekim'de Eminönü Meydanında güvercin uçurarak eylem yaptılar.

Facebook sosyal paylaşım sitesinde  Şubatçılar Grubu adıyla örgütlenen ve sayısı 40 bini aşan öğretmenler Şubatta en az  30 bin öğretmen  ataması yapılmasını istiyorlar.

'Şubatçılar Grubu' üyeleri  güvenceli iş, koşulsuz atama, nitelikli eğitim ve Milli Eğitim Bakanı'nın "Güvercin" benzetmesi yaptığını öne sürerek, protesto amacıyla saat 13.00'te Eminönü'ndeki Yeni Camii önünde toplandı. Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının bazılarının babaları, bazılarının da çocukları destek için eyleme katıldı. Katılımcılar, "Şubatta 30 bin atama istiyoruz" yazılı dev bir pankart ve "Ücretmen değil Öğretmen", "Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz", "Bekle beni anne beraber atanırız", "Sadaka değil atama istiyoruz" yazılı dövizler açtı. Ayrıcı eylemciler, hep bir ağızdan "Ücretli köle olmayacağız", şeklinde slogan attı.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

2013 ŞUBAT ATAMASI GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri