Öğretmenler BÖYLE ZULUM GÖRMEDİ

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, basın açıklaması yaptı. Sendika binasında gerçekleşen açıklamada Başkan Süleyman Pekin ve yöneticiler yer alırken açıklamayı Teşkilatlandırma Sekreteri Yalçın Kanyılmaz yaptı.

Kanyılmaz, öğretmenlere yönelik ek ödeme ile kariyer basamaklarında yapılan değişikliğin tekrardan gözden geçirilmesini isteyerek, “Öğretmen öğretmen olalı böyle zulüm görmedi” dedi. Kanyılmaz, öğretmenlerin ders ücretlerini hala alamadıklarını bir kez daha hatırlattı

45 BİN ÖĞRETMEN
Kanyılmaz, “Öğretmen öğretmen olalı böyle zulüm görmedi. 45 bin öğretmen norm kadro fazlası oldu, aile bütünlüğünü sağlamak için alan değiştirmek zorunda kalan on binlerce öğretmen bulunuyor. Mağdur öğretmenlerimizin yanındayız. Köhne sistemin meydana getireceği zararları, sadece bu yılla sınırlı olacak diye düşünenler büyük bir yanılgı içindedir. Bir ülkenin, öğretmen dengesini oluşturmak yıllar alır. Sistemi bozduğunuzda, oluşan problemleri çözmek de yıllar alacak, ağır maliyetler ödenecektir” diye konuştu.

BÜYÜK HAKARET
Yapılması düşünülen, öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen basamaklarının yeniden ücretlendirmeye yönelik bir çalışma olduğunu belirten Kanyılmaz, “Ek ödeme ile kariyer basamaklarını birbirine karıştırmamak gerekir. Ek ödeme eşit işe eşit ücret kapsamında verilen bir para, kariyer sistemi ise bir sınava dayalı olarak, bir anlamda ödüllendirmedir. Bakan Dinçer, öğretmenlerin gönlünü alayım derken, onlara 60 TL fiyat biçmek anlamına gelebilecek bir düzenleme yapmak, büyük bir hakaret, baştan kaybetmek anlamına gelecektir. Bu sebeple, şu anda, Başbakan"ın önünde olan yeni düzenleme yeniden gözden geçirilmeli” dedi.

ÜCRETLER ALINMADI
Açıklamasının sonunda Kanyılmaz, ders ücretlerini almadıklarını bir kez daha hatırlatarak, “Ek ders girişlerinin başladığı tarihte Maliye Bakanlığı"nın sistem değişikliğine gitmesi sebebiyle İzmit"te ayın 16"sı olmasına rağmen öğretmenlerin ders ücretlerini almaması eğitimde ciddiyetin ve kul hakkında boş vermişliğin ulaştığı boyutları göstermede acı bir tablodur”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri