Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ?

Yapılan değişiklikle, aynı okulda çalışan hizmetli ile öğretmen maaşları kıyaslandığında , öğretmenlerin maaşı hizmetlilerin 150 TL gerisine düşmüştür.

Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ?

Yapılan uygulamada yine devletin bekasını inşa eden öğretmenlerimiz ne yazık ki unutulmuştur demek istiyoruz bu devleti şekillendiren onu ayakta tutan nesli yetiştiren öğretmenlerimize en son ekonomik haksızlıkta yapılmaya başlanmıştır. Bugün yaptığımız çoğu anketlerde ne yazık ki öğretmenlerimiz artık toplumda kendisini yalnız hissetmeye başlamış onu azıcık bile düşünmeyen bakanına küsmüş durumdadırlar.

Bakanlıkta görev yapan öğretmenlerimiz durumu içler acısı, 4 Yıllık lisans mezunu bir öğretmenimiz ilkokul mezunu bir hizmetlimizden az maaş alır durumuna düşmüştür. Bu ister istemez dengelerin ve taşların yerinden oynaması anlamına geleceği aşikardır. Öğretmenim maaşın ne kadar sorusu bile öğretmenin içini acınmasına yetmektedir. Öğretmen ilkokul mezunu bir hizmetliden 150 TL,Lise mezunu bir memurdan 200 TL, ve Lise mezunu bir şeften 400 TL daha eksik ücret alır durumuna getirilmiştir.

Eşit işe Eşit düzenlemesinin ardından kamuda en düşük memur maaşı öğretmelerin maaşı olmuştur. Göreve yeni başlayan bir öğretmen 1530 TL alacak ve bunun yanında aynı okulda çalışan bir hizmetli 1700 TL alacaktır.

Öğretmenler Ek Ders alıyor muhabbeti ise tamamen gerçekleri yansıtmamaktadır. Yüz binlerce öğretmen ekders almamaktadır. Bunun yanında yaz tatillerinde ,15 tatillerde ve sevk alımlarında öğretmene ekders verilmemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda hayat olsun projesini gerçekleştirmek istiyorsa en başta öğretmenlerimizi yeniden ekonomik anlamda hayata bağlamalıdır. İsteyen tüm öğretmenler etütlerle ve ek görevlerle 8-5 mesaisi yapabilmelidir.

Öğretmenlerimizin ücretleri MEB görev yapan şube müdürlerinin ücreti olan 2700 TL Çıkarılmalı isteyen öğretmenlerimize 8-17 mesasi uygulanmalıdır. Bizim Milli Eğitim Bakanımızdan isteğimiz bir an önce personeli hakkında tam anlamıyla bilgilenmeli ve öğretmenlere sahip çıkmasıdır..

egitimsozsen.org

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri