Öğretmene Ek ödeme verilmeli 100bin atama yapılmalı

Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, Adıyaman Şubemizin düzenlediği eğitim yöneticileri istişare toplantısına katıldı.

Ramazan Çakırcı, şunları kaydetti:

“Bu iyileştirmeyle, Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan bir hizmetli, bir memur veya bir şef ile Maliye Bakanlığı'ndaki bir hizmetli, memur veya şefin aldığı ücrette eşitleme amaçlanıyordu. Maalesef 2011 yılında çıkan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ‘dengi, emsali yok' denilerek öğretmenlere iyileştirme yapılmadı. Böyle olunca hiyerarşideki denge bozuldu ve öğretmenler mağdur edildi. 2011'in Kasım ayından 2012'nin Mayıs ayına kadar eylemler yaparak ciddi bir kamuoyu oluşturduk. Toplu sözleşme sürecinde bu konuyu masaya taşıdık. Taleplerimiz uçuk değildi; bir öğretmenin, memurun emeğinin karşılığını istedik. Hükümet tarafı buna karşılık vermeyince 15 Mayıs'ta eylem yaptık; masanın ve alanların hakkını fazlasıyla verdik. Biz ek ödemeyi, hükümetin öğretmen ve öğretim elemanlarına ödemesi gereken bir borç olarak görüyoruz. Biz alacaklıyız ve 2013 yılında yapılacak toplu sözleşme masasında bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.”

30 bini Şubat ayında, 70 bini ise Ağustos ayında atanmalıdır. Bu talebimizi her platforma taşıyor ve gerekli görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kurum İdari Kurulu toplantısında ana gündem maddesi yaptık. Bakan ve Bakan Yardımcısı ile yaptığımız görüşme başta olmak üzere her ortamda bu konuya özel paragraf açıyoruz.”dedi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri