Neden Sadece 10 ilde Özür Ataması Yapılıyor?

İstanbul CHP Milletvekili M. Akif Hanzaçebi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e Özür Grubundan ataması yapılmayan sınıf öğretmenlerinin durumunu sordu

BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 23.08.2012
 
M. Akif HAMZAÇEBİ
İstanbul Milletvekili
 
Bakanlığınızca her yıl yapılmakta olan özür grubu atamalarının, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 71 ilde sınıf öğretmenleri için yapılmayacağı Bakanlığınız internet sitesinde yayınlanmıştır.
 
Özür grupları içerisinde özellikle aile bütünlüğünü tesis eden ve Anayasamızın 41 inci maddesi ile de teminat altına alınan eş durumu özür grubu atamaları büyük önem arz etmektedir.
 
Bu bağlamda;
 
1-2012-2013 eğitim-öğretim yılında özür grubu nedeniyle atanma talebinde bulunan sımf öğretmeni sayısı ne kadardır? Talebin ne kadarı karşılanmıştır?
 
2-2012-2013 eğitim-öğretim yılında 71 ilde sınıf öğretmenleri için özür grubu atamalarının yapılamama nedeni nedir? Geriye kalan 10 ilde, sınıf öğretmenleri için özür grubuna dayalı olarak atama yapılırken, 71 ilde özür grubundan dolayı atama yapılmamasını hangi yasal mevzuata dayandırmaktasınız?
 
3-Eğitim-öğretim süresinin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 olarak uygulanmaya başlayacak olması nedeniyle ortaya çıkan norm kadro fazlasının, eş durumu özür grubu atamalarının yapılmamasında bir etkisi olmuş mudur?
 
4-Eş durumu özür grubu atamaları, Anayasamızın 41 inci maddesi' ile teminat altına alındığına göre, 71 ilin özür grubu atamalarına kapatılması Anayasa ihlali değil midir?
 
5-Hak kaybına uğrayacak olan sınıf öğretmenlerinin hak arama yolundaki mücadeleleri lehlerinde sonuç vermesi halinde, kamunun uğrayabileceği muhtemel maddi ve manevi zarar hesap edilmiş midir?
MEMURLARA HABER.COM
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri