Müthiş Hamle! İşte Türkiye’nin F-35 Kozu!

Müthiş Hamle! İşte Türkiye’nin F-35 Kozu!

İşte Türkiye’nin ‘F-35’ kozu! Vermezlerse

Türkiye’nin, F-35 alımının engellenmesi halinde Rusya’dan Su-57 almaya yönelebileceği öne sürüldü.

İşte Türkiye'nin 'F-35' kozu! Vermezlerse...

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasını bahane eden Washington, üretim ortağı olmasına rağmen Ankara’yı F-35 projesinden dışlama kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığı bütçesine ilişkin yasa tasarısında Türkiye’ye verilmesi gereken F-35 savaş uçaklarının satışının askıya alınmasını da öngören tasarı oybirliği ile kabul edildi. ABD’nin bu hamlesine karşı Türkiye’den ‘Karşılığını veririz’ açıklaması geldi.

Yenişafak’ta yer alan habere göre, Türkiye’nin karşılık olarak elinde birden fazla silah bulunuyor. Bu kozlardan biri, Rusya ile işbirliğini daha da artıracak adımlar. ABD‘nin tavrında ısrarcı olması halinde Türkiye’nin F-35’lerin muadili olarak gösterilen Rus SU-57‘lere (T-50) yönelebileceği belirtiliyor.

Rusya’nın geliştirme aşamasında olduğu Sukhoi SU-57 uçağının maliyeti, F-35’lerin neredeyse yarısı kadar. SU-57’lerin yetişmemesi halinde ilk etapta SU-35’ler ardından SU-57’lerin devreye girebileceği ifade ediliyor.

Rus SU-35 savaş uçakları, yıllar önce F-4 jetlerinin yerini alacak uçakların belirlenmesi kapsamında yürütülen çalışmalarda da gündeme gelmişti. Acil ihtiyaç halinde içi boş olarak satın alınabilecek uçakların tamamen Türk yazılım, silah, mühimmat, radar ve aviyonikleriyle donatılmak suretiyle milli ihtiyaçlara F-35’lerden çok daha fazla yanıt verebileceği öne sürülüyor.

ABD, F-35’lerin yazılımı ve içindeki parçalara müdahaleye hiçbir şekilde izin ve yetki vermiyor.Türkiye’nin milli mühimmatlarını dahi uçağa yüklemesi için ABD izni gerekiyor. 

Bu hamle Akıllara 2 Abdülhamit’in Denge Politikasını getirdi..


 
Nitekim Sultan II. Abdülhamid Yeşil Sultan olarak nitelendirilmekteydi.Zira o bir Osmanlı Halifesiydi. Lakin basit bir Osmanlı halifesi olmamıştır. Yeşil Sultan misyon ve vizyon sahibiydi. Misyonu Tüm İslam âleminin problemlerini gidermekti. Vizyonu ise Halifelik Makamını ele geçirmek isteyen İngilizlere karşı Halifelik Ünvanı’nınağırlığını hissettirmekti.

Yeşil Sultan Ehven-i Şer siyasetini takip etmiştir. Yani iki kötü arasında en iyisini seçmek gayesini gütmüştür. Örneğin İngiltere’ye karşı Almanya’yı kullanmıştır. Dolayısıyla Hicaz demir yolu ihalesini Almanlara vermiştir.

Devlet politikası olarak Denge Siyasetini benimsemiştir. Avrupa devletlerini (İngiltere, Fransa, Rusya, Almanya ve Avusturya Macaristan ) İmparatorluklarını birbirlerine düşürmüştür. Burada konuda en büyük hatalardan birisi de Büyük Devletler kavramıdır. Zira büyük devletler kavramı 1914 yılında kullanılmaya başlanmıştır

Denge Siyasetinde Sultan II. Abdülhamid’in ilham kaynağı Kuran-ı Kerim olmuştur:

şte böyle! Biz sizi, insanlar üstüne tanık olasınız, resul de sizin üstünüze tanık olsun diye, orta yolu izleyen bir ümmet yaptık. (Bakara Suresi, 143. Ayet). gBurada ifade edilmekte olan orta yolu izleyin kavramı denge siyasetiylebirebir örtüşmektedir.

Örneğin Sultan Hamid Japonya’yı Rus Çarlığına karşı, Avusturya Macaristan İmparatorluğunu Rusya’ya ve Fransa’ya karşı, Libya’daki Şeyh Senusi kabilesini İtalyanlara, Kürt aşiretlerini Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerine, Bulgar komitacılarını Yunan ordusuna, Arnavutları Sırplara, Arapları Yahudilere, Almanları İngilizlere, Çerkezleri Ruslara, Hindistan Müslümanlarını İngilizlere, Amerika Devletini İngilizlere, Batı Trakya Müslüman Türklerini Bulgar komitacılarına karşı adeta bir savunma mekanizması olarak kullanmıştır

Böylelikle Osmanlı İmparatorluğu dahilinde ve haricinde yaşayan Müslümanları bir araya getirmek suretiyle Avrupa devletlerinin Osmanlı İmparatorluğunu parçalamak maksadıyla bir araya toplanmalarını engellemiştir.

Günümüzde mevcut olan İslam devletleri
Büyük güçlere karşı (Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Hindistan ve Almanya’ya ) büyük ölçekli teknolojik, ekonomik, İstihbarat ve medya gücüne erişemedikleri için bu devletlere karşı denge siyaseti gütmeleri gerekmektedir.

Tabi denge siyaseti çerçevesinde büyük devletlere ontolojik olarak bağlanmamaları gerekmektedir. Yani bir devlete tam olarak bağlı kalmamalıdırlar. Örneğin İttihat ve Terakki cemiyetinin devlete hakim olduğu dönemde Almanya’ya bağlı olmuşlardır.

Müslüman devletlerin Reel politika izlemeleri lazımdır. Çünkü Reel politika takip ederek hem büyük devletleri oyalayarak zaman kazanmış olacaklar hem de büyük devletlerin Ortadoğu’yu bölüşmek için ittifak kurmaları engellenmiş olacaktır. Örneğin Türkiye devletinin Rusya’ya karşı izlediği politika.

Sultan Abdülhamid bastonunun ucunu Karadeniz’e soktuğunda Akdeniz bulanıyordu.

(Yenişafak)

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri