Muharrem İnce 4+4+4 için ne dedi?

Eğitimde 4+4+4 28 Şubat’ın Rövanşı

CHP grup yönetimi ve milletvekilleri, ayrı ayrı yaptıkları basın toplantıları ve açıklamalarla 4+4+4 zorunlu, kesintili eğitim teklifine tepkilerini dile getirdiler.

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce “AKP yetkililerince verilen teklif, cumhuriyetin değerleriyle, çağdaşlıkla, hesaplaşma mantığının ve zihniyetinin ürünüdür. 8 yıllık kesintisiz eğitimi bir şekilde yok edecek teklif, alt komisyonun yaptığı değişikliklere rağmen bir yıkım projesi olma özelliğini korumaktadır. Teklifin milli eğitim sorunlarıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu tamamen 28 Şubat’ın rövanşı için hazırlanmıştır. Artık çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan korumamız gerekecek.”

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan “Hükümet, imam hatiplerin orta kısmının açmak istiyor. Bir takım laf cambazlığı, arkadan dolanmalarla bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. 6-14 yaş aralığı bir arada olduğu için psikososyal travma geçiriyor diyenler, bu sefer 14-19 yaş arasını bir araya getiriyor. Hiç kimse elde bilimsel veri olmadan, bunları işkembeden sallamasın.”

 CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir “Türkiye’de de gönül isterdi ki eğitimin içeriğini tartışalım. Ama ne yazık ki hiçbir ön hazırlık yapmadan, katılımcı demokrasi adımları atmadan, bir çırpıda eğitim sistemini yaz boz tahtasına çeviriyoruz” dedi. Erdemir, Alevi öğretmenlere ayrımcılık yapıldığına dair örnekler vererek, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i, eğitim kurumlarında sıklıkla yaşanan ayrımcılık, nefret söylemi ve ötekileştirme süreçleriyle kararlı şekilde mücadele etmeye, gerekli önlemleri almaya davet ediyorum” dedi. 

YANIT: İdeolojik değil pedagojik

4+4+4 teklifiyle ilgili değişiklik çalışmaları yapan alt komisyonun AK Partili Başkanı Fikri Işık, teklifin ideolojik değil, pedagojik bir yaklaşımla hazırlandığını savundu. Işık, “Alt komisyon olarak kamuoyunu dikkate aldık, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri dinledik. Bir kanunun olgunlaşma sürecini yaşıyoruz. Çocuğun yeteneğine, gelişimine ve tercihine göre seçmeli ders imkânı sunuluyor. Bunun neresi kötü?” dedi.(Hürriyet)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri