Milyonlarca Kişinin Başı Yanabilir! Ankesörlü Telefonda Büyük Tuzak!

Milyonlarca Kişinin Başı Yanabilir! Ankesörlü Telefonda Büyük Tuzak!

Flaş haber

Son zamanlarda ankesörlü telefondan yüzlerce TSK mensubunun gözaltına alınıp tutuklanması, akıllara FETÖ’nün kendi örgüt mensuplarını korumak için BYLOCK’ta uyguladığı yöntemi, ankesörlü telefon için de uygulayıp uygulamadığı sorularını akla getirdi.

Son zamanlarda ankesörlü telefondan yüzlerce subayın gözaltına alınıp tutuklanması, akıllara ankesörlü telefonun da BYLOCK tuzağı gibi olup olmayacağı sorularını akla getirdi.

Hatırlanacak olursa, BYLOCK FETÖ’nün haberleşme uygulamasıydı. 17-25 Aralıktan sonra 2014 yılında FETÖ kendi mensupları arasında bu uygulamayı kullanmaya başladı. 

Örgüt deşifre olduğunu anlayınca, BYLOCK uygulamasının yüklü olduğu sunucuya, MORBEYİN firması çatısı altında, namaz vakitleri, müzik programlarıgibi başka aplikasyonları da indirterek, BYLOCK kullanıcısı yani örgüt mensubu izlenimi verdirmeye başlandı. 

11.480 kişi, istekleri dışında BYLOCK uygulaması indirmiş gibi gözüktü.

Bir çok kişi BYLOCK’ten mağdur oldu, gözaltına alındı yada tutuklandı

Hatta BYLOCK’tan dolayı açığa alınan hekim Hasan Orhan, Hastanenin 10. katından atlayarak yaşamına son vermişti.

BYLOCK’tan sonra FETÖ soruşturmasını yürüten ilgili makamlar, FETÖ’nün kendi aralarında ankesörlü telefonlarla iletişim kurduklarını belirtmiş ve şu ana kadar 100’lerce kişi bu yüzden gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

Aramaların içeriği bilinmemekle birlikte, bir kısmı çaldırılıp kapatılmış, bir kısmı da, 1 dakikadan az, kısa süreli aranmıştı.

Kendi örgüt mensuplarını korumak ve davayı sulandırmak için örgüt mensubu olmayan kişileri de,  BYLOCK kullanıcısı gibi gösteren FETÖ örgütünün, aynı tuzağı ankesörlü telefonda uygulayıp uygulamadığı konuşulan konular arasında. 

Ankesörlü telefonu kullanan mahrem imamların, TSK içerisindeki kripto subaylardan, örgüt mensubu olmayan kişilerin telefon numaralarını aldığı ve sabit bir ankesörlü telefondan sırayla cemaat mensubu olmayan kişileri de arayarak, FETÖ’cü olan olmayan herkesi aynı kefeye koyduğu avukatların iddiaları arasında.

Şimdilik ankesörlü telefon görüşmesi suç sayılmasa da bununla ilgili büyük bir kumpasın olabileceği ifade ediliyor. 

BYLOCK’u suç kabul eden yargıtayın, daha sonrasında ise suç olmaktan çıkarması, ankesörlü telefonda da benzer yanlış bir karar verilip verilmeyeceği sorularını akla getirmekte.

Ankesörlü telefon gözaltılarının, haklı bir suç unsuru olduğu mu yoksa mağduriyetler doğurup doğurmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Unutmayalım ki toplumda yeni mağduriyetlerin oluşması bu örgütün en çok istediği şeydir.

galgale.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri