Milli Savunma Üniversitesi 5000 PERSONEL ALIMI YGS PUANLARI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesi Harp Okullarına askeri öğrenci alımı kapsamında başvuru ve tercih değerlendirmeleri tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları öğrenci temin faaliyeti kapsamında 5000 kişilik alıma başvuran adayların başvurularını ve tercihlerinin değerlendirilmesinin tamamlandığını açıkladı.

Başvuran adaylardan; YGS 1-2 en yüksek olan ve YGS 4-5-6 en yüksek olan puan türleri dikkate alınarak en yüksekten itibaren sıralanmıştır.

işte MSÜ Harp Okulları Baraj puanları 

Erkek Adaylar için YGS 1-2 puan türünden 212,80046 ve üzeri, YGS 4-5-6 puan türünden 254,58316 ve üzeri, Bayan Adaylar için YGS 1-2 puan türünden 350,15878 ve üzeri, YGS 4-5-6 puan türünden 354,48338 ve üzeri olan adaylar sınavlara çağırdı.

dayların tercihleri; aldıkları puanlar incelenerek Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu kontenjanlarına göre UYGUN/UYGUN DEĞİL olarak belirlenmiştir.

Hava Harp Okulu tercihi “UYGUN” olarak çağrı yapılan adaylardan kontenjan miktarı kadar aday Psikomotor Testine alınacak, başarılı olan adaylardan belirlenen sayı kadarı Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) planlanacaktır.

Sınavlar, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA) adresinde 19 Haziran -19 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Ön Fiziki Kontrol, Psikomotor (HHO adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), Mülakat, aşamalarından başarı ile geçen adaylar Sağlık Muayenesi için hastaneye sevk edilecektir.

SONUÇLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri