Mezarlık yandı, şehit mezarlığındaki Türk bayrağı yanmadı!..:

Mezarlık yandı, şehit mezarlığındaki Türk bayrağı yanmadı!..:

Muğla’da 300 hektar ormanlık alan ile birlikte yaklaşık 55 evin yandığı yangında mahalle mezarlığının büyük bölümü de yandı. Mezarlıkta bulunan şehit Celal Çambel’in mezarı başında bulunan Türk bayrağı yangında zarar görmedi. 

Gençlik ve spor Bakanlığı ‘Damla Projesi’ kapsamında Muğla’da bulunan Türkiye’nin birçok bölgesinden kız öğrenci, Menteşe’nin kırsal mahallesi Zeytin’de meydana gelen orman yangını sonrası evleri yanan mahalle sakinlerini ziyaret etti. 

Yangında büyük bölümü yanan mahalle mezarlığında dua eden kız öğrenciler, mezarlıktaki şehit Cemal Çambel’in mezar ziyaretinde öğrendikleri olay karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Özellikle Suriyeli kız öğrenci Rama Alsabsabi dua okunduktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen ‘Damla Projesi’ kapsamında 40 üniversite öğrencisi, Muğla’daki yangın sonrası programlarını yarım keserek Zeytin Mahallesi’ne geldiler. Vatandaşlardan sonra mezarlık ziyareti gerçekleştiren öğrenciler, şehit Celal Çambel’in mezarını da ziyaret ettiler.

 

Ziyarette yangın esnasında mezar başında bulunan Türk bayrağının yangın esnasında sadece uçlarının zarar gördüğünü öğrenen öğrenciler duygusal anlar yaşadı

Benim evim yok Suriye’de şu anda. Bu acıyı hiçbir şey hafifletemez. Ne kadar Allah yardımcınız olsun desek de, ne kadar geçmiş olsun desek de bu olayların hepsini geçiyorum, bu Türkiye bayrağına hiçbir şey olmaması, bu mezara bir şey olmaması beni duygulandırdı.

Bu mezara hiçbir şey olmaması bence Türkiye’nin ister Türkmenistan, Suriye, ister Iraklı, ister çeşitli yerlerden gelen mazlumların yardım ettiği o mazlumların duası ile oluyor. Allah sınamasın Türkiye’yi. Ben gerçekten Türkiye’yi çok seviyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri