Merkel safını belli etti! Maske düştü! Yunanistan'a.

Merkel safını belli etti! Maske düştü! Yunanistan'a.

Başbakan Merkel, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'a destek vermekle yükümlü olduğunu söyledi. Almanya Başbakanı buna karşın iki tarafla da görüştüğünü hatırlattı.

Türkiye ve Yunanistan arasında arabulucuğa soyunan Almanya'dan bugün tarafını belli eden açıklamalar geldi.

Başbakan Angela Merkel, tüm Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ı desteklemekle yükümlü olduğunu söyledi.

Merkel, geleneksel yaz mevsimi basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor."


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yoğun olarak Türkiye ilişkilerini ele aldığını aktaran Merkel, "Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım" dedi.

Merkel, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme öngörülmediğini belirterek, "Ancak onunla çok sık konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi bir görüşme olduğunda ivedilikle sizi bilgilendireceğiz" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı