Memurlar Dikkat ! Maaşlara 3 Ayrı Zam Geliyor

Memurlar Dikkat ! Maaşlara 3 Ayrı Zam Geliyor

Memurların beklediği zam oranları Haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ile belli oldu. Memurların aldıkları üçüncü zam ise aile yardımları kapsamında oldu.

Temmuz ayı ile birlikte memurlar için üç ayrı artış ortaya çıktı. Maaşlara yüzde 3.5 zam alan memurların enflasyon farkı da yüzde 5.17 oldu.

MEMUR MAAŞINA ÜÇÜNCÜ ZAM 

Memurların temmuz zammı geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmede yüzde 3.5 olarak belirlenmişti. Ayrıca toplu sözleşmede bu yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 4'ü aştığında memur maaşlarına enflasyon zammının verileceği de belirlenmişti.
 

Bu kapsamda TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 6 aylık enflasyon yüzde 9.17 çıktı. Buna göre memur maaşlarına yüzde 5.17 enflasyon zammı yansıtıldı. 

Maaşlara önce 3.5’lik zam uygulandıktan sonra 5.17’lik fark da eklendi. Böylece en düşük memur maaşı 3 bin 133 liraya yükseldi. Sabah Gazetesinden Faruk Erdem'in aktardıklarına göre memur maaşlarındaki üçüncü artış ise ş ve çocuk yardımlarında gerçekleşti. 6 yaşından küçük 2 çocuğu olan bir memurun aylık ödeneği 369.63 liraya çıktı.

Çocuk yardımı tutarı ise şu şekildedir:

0-6 yaş için 54.28 TL'den 58.98 TL'ye, 6 yaş üstü için 27.14 TL'den 29.49 TL'ye ulaştı. 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memura aylık 340.20 TL ödenirken, bu tutar 369.63 TL'ye yükseldi. 

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri