Memura 286tl Kira Yardımı verilecek mi?

Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye'de görev yapan devlet memurlarına kira yardımı ödeneği verilmesi teklifi yapıldı.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi vererek Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye'de bu Kanun kapsamında görev yapan devlet memurlarına maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle 4.000 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda kira yardımı ödeneği verilmesini istediler.
 
Milletvekilleri verdikleri teklifin gerekçesi olarak; Suriye'de meydana gelen karışıklığın ardından Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman sığınmacıların toplandığı merkezler olmuş, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden maddi durumu iyi olmayan büyük bir kısmı kamplara yerleştirilerek barınma imkanına kavuşmuşken, maddi durumları diğerlerine göre daha iyi durumda olanlar ev kiralama ve satın alma yoluyla kendilerine bir yaşam alanı oluşturmuşlardır.
 
Özellikle, Hatay, Kilis, Gaziantep gibi illerde yoğunlaşan sığınmacılar, bulundukları kentlerde sınırlı sayıda bulunan kiralık konutların fiyatlarının artmasına neden olmuş, yeni kiralık piyasası koşulları kamu görevlileri, asgari ücretle geçinen kesimleri ve öğrencileri zor durumda bırakmıştır.
 
Suriye krizi başlamadan önce bölge illerinde 3 oda bir salondan oluşan konutların kiralan 400-500 TL civarında seyrederken, aynı konutlar sığınmacı göçünün başlamasından itibaren 800-1200 TL aralığına yükselmiştir.
 
Sığınmacılardan gelen yoğun talep nedeniyle, bölgede görevli bulunan, yeni ataması yapılan, öğrenimini bu illerde geçirmek zorunda olan vatandaşlarımız hem ev bulma sorunu yaşamakta, hem de buldukları evlerde fahiş fiyatlarla oturmak zorunda kalmaktadırlar.
 
Suriye'de meydana gelen krizin ne kadar süreceği belli olmadığından ve öncelikle kamu görevlilerinin bu süreçte bölgeden ayrılma, taşınma imkanı bulunmadığından Devlet tarafından finanse edilmeleri zorunlu bir durum oluşturmaktadır.
 
Sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye'de, kiraların yükselmesi nedeniyle kamu görevlilerine yardım yapılması amaçlandığı ifade edilmektedir.kamuajansı

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı