Memur internet uzerınden Gelir Elde Edebilir mi

Memur internet uzerınden Gelir Elde Etme Durumu

Devlet memurlarının kazanç getirici faaliyetlerinin Resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güvene layık olmayan davranışlar gösterilmemesi, Mesai saatleri dışında olması, Ticari kazanç kapsamında olmaması, Herhangi bir sözleşme ile bir işverene bağlı olarak çalışılmaması, Sosyal güvenlik kuruluşlarından biriyle ilişkilendirilmemesi, Ofis, büro ve benzeri yerler açılmaması, Çalıştığı kurumun engelleyici mahiyette özel bir hükmünün bulunmaması durumunda hukuka aykırılık içermez.

 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. ve 28. maddeleri aşağıdaki şekildedir.
 
"Davranış ve işbirliği:
 
Madde 8 - Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının iş birliği içinde çalışmaları esastır.
 
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:
 
Madde 28 -Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
 
Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.
 
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler"
 
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplin cezalarını düzenleyen 125. maddesinin kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını düzenleyen D bendinin h ve j fıkraları aşağıdaki şekildedir.
 
"h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak
 
j) Belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmamak,"
 
kamuajans
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri