MEB'DE YER YERİNDEN OYNAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığının eş durumu atamalar ve norm fazlası sınıf öğretmenlerini etirme için yapmış olduğu alan değişikliği uygulamasına Danıştay'ın geçit vermediği iddiaları ayyuka çıktı.

MEB'in alan değişikliği uygulamasında yaklaşık 25 bin öğretmen alan değişikliği yapmıştı.
Alan değişikliği uygulamasının iptali için Danıştay'a dava açan sendikanın davayı kazandığı iddia ediliyor.
Danıştay'ın gerekçeli kararında ....
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Çocuk Hakları sözleşmesinde çocuklara nitelikli eğitim verilmesi gerektiği , yine Milli Eğitim Temel Kanunu‘nda 43. madde de tanımlanan öğretmenlik mesleği ile de çelişkiler yaratmaktadır. Zira ilgili maddede; "Öğretmenlik Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir." ifadesi yer almakta ve "öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon ile sağlanır" ifadeleriyle öğretmenlik mesleğinin özel eğitim gerektirdiği hükme bağlanmaktadır.
Bu sebeple 1 saat bile özel eğitim ile ilgili alan bilgisi dersi ve formasyonu almayan sınıf öğretmenlerinin özel eğitim öğretmenliğine atanması , Kpss sınavından 90 alan bir Edebiyat öğretmeninin atama beklediği bir ortamda Sanskrittçe ( Hindoloji ) , Antropoloji mezunlarının Edebiyat alanına geçirilmesi , üniversitelerde 20 yıl önce 3-5 kredilik ders almakla Matematik, Türkçe , İngilizce gibi özel ihtisas gerektiren alanlarda öğretmen olunamayacağı iptal sebepleri arasında gösteriliyor.
Danıştay'ın bir sendikanın açmış olduğu iptal davasında iptal kararı vermesine rağmen bu kararın eğitimde kaos yaratacağı gerekçesiyle öğretim dönemi sonuna doğru açıklanması için gayret sarfedildiği iddia ediliyor.
Keza Danıştay bu konuda kararını açıklarsa, MEB'İN bu mahkeme kararını bir ay içerisinde uygulama mecburiyeti bulunuyor.
Sonuç olarak ; Öğretmenlerin alan değişikliğine Danıştay'ın iptal kararı verdiği şu an için resmi bir açıklama olmadığı için sadece iddia olarak kalıyor. Bu konuda dava açan sendika daha sağlıklı bilgileri kamuoyu ile paylaşabilir. Alan değişikliği iptalinin gelmesi durumunda MEB'in kararı uygularkençok zorlanacağı gün gibi aşikar... Keza alan değişikliği ve resen atamalar ve yine eş durumu özrü gibi nedenlerle binlerce öğretmenin yeri değişti. Gelecek bir iptalde domino taşı gibi bütün yer değiştirmeler etkilenecektir. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. memurlar biz
BUNUN GİBİ KAMU HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN MEMURLARA HABER.COM
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri