MEB İl içi - Dışı Özür Atamalarında Neyi Bekliyor!!!

Milli Eğitim Bakanlığına tebeşir tozu yutmamış birçok bürokrat atanmıştı. Bunlardan birisi de MEB’de en önemli makamlardan olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne atanan Hikmet Çolak’tır.

TÜRK EĞİTİM SENİN AÇIKLAMASI:
Sağlık Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü yapan Hikmet Çolak, Bakan Ömer Dinçer’in engin öngörüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne atanmıştır.

 
Türk Eğitim-Sen tarafından, Ömer Dinçer defalarca uyarılmış ve eğitimci olmayan kişilerle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir yere gidemeyeceği kendisine, bizzat Genel Başkanımız İsmail Koncuk tarafından söylenmiştir. İşlerini iyi yapanlar istisna olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu acemi bürokratlarla işin içinden çıkamayacağı açıktır. Bir yanda Bakan Ömer Dinçer’in acemilikleri, diğer yanda kendisini uyarmayan bürokratların toylukları MEB’de problemlerin her geçen gün artmasına sebep olmaktadır.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü MEB’in en hareketli müdürlüğüdür. Ancak, mevcut Genel Müdür Hikmet Çolak bu hareketliliğe uyum sağlamaktan uzak bir görüntü içindedir. Aylardır Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini yayınlayamayan bir Milli Eğitim Bakanlığı bulunmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak, eğitimin içinden gelmemiş, tebeşir tozu yutmamış Hikmet Çolak’la bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir yere gitmesinin mümkün olmadığına inanıyoruz.
 
Eski adı personel genel müdürlüğü olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün  tüm çalışmaları insana yöneliktir; eğitim çalışanlarının tüm işlerinin, tayin, atama, terfi gibi, yürütüldüğü yer burasıdır. Hikmet Çolak Genel Müdür olduktan sonra, öğretmen, hizmetli, memurların hangi probleminden bir tanesi bugüne kadar  çözülebilmiştir? Bu dönemde yönetmelik çıkarmak nerdeyse anayasa yapmaktan daha zor hale gelmiştir.
 
Öğretmenler aylardır atama ve yer değiştirme yönetmeliğini beklemektedir. Yönetmelik bugüne kadar yayınlanmadığı için ne yapacağını bilemeyen, plan, program yapamayan birçok öğretmen endişe içinde beklemektedir. İl içi, iller arası yer değiştirme takvimini yayınlayacak kadar bir beceri dahi gösteremeyen İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ne işe yaramaktadır? Yönetmeliği hazırlayamayan, yer değiştirme takvimi yayınlayamayan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, torpilli ilçe milli eğitim müdürlüğü atamalarını bir çırpıda yapmış, 76. madde gerekçe gösterilerek, atama şartlarını taşımayan birçok torpilli bir çırpıda ilçe milli eğitim müdürü oluvermiştir.
 
Bunları beceremeyen MEB; görevde yükselme sınavını yapmayı da başaramamış, aylardır eğitim çalışanlarını oyalamaktadır. Bu acemi bürokratlarla MEB’in 4+4+4 bataklığından nasıl çıkabileceği de bir bilinmezdir. Çıkardığı genelgelerle, ehil olmayan ellerde olduğu çok net anlaşılan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı, yaptığı iş ve işlemlere eğitim çalışanları kaygı ile bakmaktadır.
 
Eğitim-öğretim alanında hiçbir tecrübesi olmayan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak’la daha neler yaşayacağımızı hep birlikte göreceğiz. Türk Eğitim-Sen bugünden itibaren İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Hikmet Çolak’ın çalışmalarını daha yakından takip edecek ve yaşananları kamuoyu  ile paylaşacaktır. Anlaşılan Bakan Ömer Dinçer kendisine uygun bürokratları bulmuştur.  Dinçer, bu becerikli bürokratlarına derhal talimat vermeli, yönetmelik ve yer değiştirme takvimi bir an önce yayınlanmalıdır. Dinçer, lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini artık anlamalı, laf değil, hizmet üretmelidir.
 
TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri